Üniversite tercihleri başladı: Son tarih 28 Temmuz 2021 - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Üniversite tercihleri başladı: Son tarih 28 Temmuz 2021

Üniversite giriş sınavları ardından taban puanlar açıklandı. Yunanistan Eğitim Bakanlığı üniversite tercih listelerini adayların doldurabileceği açıklamasını yaptı.

Üniversite öğrenci adayları tercihlerini 28 Temmuz 2021 tarihine kadar https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ internet adresine kodlarıyla girerek yapabiliyorlar.

Adaylar arasından interneti olmayan veya yardım almak isteyenler ise 21 Temmuz Çarşamba gününden itibaren 28 Temmuz Çarşamba gününe kadar mezun oldukları liseye başvurarak okumak istedikleri fakültelerin listelerini doldurabilecekler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Öğrenciler Özel Üniversite Karşıtı Protesto Düzenledi: Polisten Müdahale

Yunanistan’da, özel üniversitelerin açılmasına karşı çıkan öğrencilerin düzenlediği gösteriler, parlamentoda önemli bir oylamanın yapılacağı saatlere kısa bir süre kala şiddete dönüştü.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaçlı Öğrenci ABD Üniversitesi'nden Tam Burs Kazandı

Dedeağaç 4. Lise’nin başarılı öğrencisi Dimitris Deliakidis, Amerika Birleşik Devletleri’nin prestijli üniversitelerinden biri olan Pensilvanya Üniversitesi’nde (UPENN) tam burs kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'a 10'dan Fazla Yabancı Üniversite Geliyor: Eğitimde Büyük Değişim Kapıda

Yunanistan Eğitim Bakanlığı, ülkenin eğitim sektöründe önemli bir dönüşümün habercisi oldu. Başbakan Kiryakos Miçotakis’in Parlamento’da yaptığı açıklamaya göre, dünyanın önde gelen 10’dan fazla yabancı üniversitesi Yunanistan’da faaliyet göstermek istiyor.
Devamını oku...