Yunanistan'dan açıklama: Erdoğan’ın Kıbrıs'ta yapacağı açıklamalar Yunan-Türk ilişkilerinin seyrini belirleyecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’dan açıklama: Erdoğan’ın Kıbrıs’ta yapacağı açıklamalar Yunan-Türk ilişkilerinin seyrini belirleyecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Asharq Al Awsat gazetesine verdiği mülakatta, Yunan-Türk ilişkileri ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs‘a yapacağı ziyaret hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Temmuz tarihinde yapacağı Kıbrıs ziyaretine de değinen Dendias, Türkiye’den gelen adada Türkler ve Rumlar iki ayrı devlet kurma önerisiyle ilgili olarak “Kıbrıs’ta ‘iki devletli bir çözüm. olmaz” ifadelerini kullandı. 

“Kıbrıs sorununun çözümü adanın birleştirilmesidir. Başka hiçbir şey çözüm değildir. Uluslararası hukuka aykırıdır” diyen Dendias, adada iki devletli çözüm fikrine sadece kendisi, Yunanistan veya Kıbrıs’ın değil, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının da karşı çıktığını söyledi.

Başbakan Kiryakos Miçotakis’in, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs’ta yapacağı açıklamalarla ilgili olarak “Yunan-Türk ilişkilerinin de gidişatını belirleyecek” ifadeleri hatırlatılan ve bunun ne anlama geldiği sorulan Dendias, “Miçotakis-Erdoğan görüşmesinin şahsi düzeyde çok iyi geçtiğini ve iki ülke arasındaki buzların çözülmesine yardımcı olduğunu” belirtti.

Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da Kıbrıs ziyaretinde ne söyleyeceğini ve yapacağını görmenin önemli olduğuna kaydeden Dendias, “Kıbrıs’ın işgal altındaki kısmındaki söylem uluslararası hukuka, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olursa, o zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davranışlarının anlamı kalmaz.” cevabını verdi.

Hatırlanacağı üzere Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan ile Türkiye arasında sorunların çözümünün Miçotakis’in Erdoğan ile görüşmesiyle olacağına inandığını açıklamıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et