Batı Trakya’da orman yangını: Köy boşaltılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da orman yangını: Köy boşaltılıyor

Batı Trakya’nın Evros iline bağlı Sofulu Belediye’sindeki çam ormanında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın nedeniyle köy tahliye edildi. Vatandaşlar tahliyeye direndi.

Sofulu Belediyesi’ne bağlı Lefkimmi Kavacık bölgesindeki çam ormanında çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangını nedeniyle yakın bölgedeki köyler güvenlik amacıyla boşaltılırken kara ve havadan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. 

Orman yangınını söndürmek için 60 itfaiyeci, iki grup yaya, 23 itfaiye aracı, 3 helikopter ve Rus “Beriev Be-200” de dahil olmak üzere 3 yangın söndürme uçağı müdahelede bulunyor.

Erişilemeyen bir alanda çıkan yangın esen kuvvetli rüzgarlarla yayılırken Evros Orman Müdürlüğü devriyesi tarafından tespit edildiği ve itfaiyeye haber verildiği kaydedildi.

Sofulu Belediye Başkanı Panayotis Kalakikos Lefkimi Kavacık köyünün tahliyesinin esas olarak ihtiyati amaçla gerçekleştirdiğini belirtti.

Kalakikos, “Şu anda köy tehlikede görünmüyor, ancak o yönde kuvvetli rüzgarlar var. Bu nedenle tahliye kararı verildi” ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgiye göre, başta yaşlılar olmak üzere bazı sakinler evlerinden çıkmayı reddederken, polis ve itfaiyenin de yardımıyla yerleşimin tahliyesi tamamlandı. Sofulu Belediyesi, Cuma gecesini geçirecek yeri olmayan vatandaşlar için yatacak yer tahsis ederken Dadia Milli Parkı’na da sıçramasından korkulmaktadır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kaç Hasta Ameliyat Sırası Bekliyor?

Yunanistan genelinde 100 binden fazla hastanın ameliyat için sıra beklemesi, sağlık sistemindeki derin sorunları gözler önüne seriyor. Batı Trakya’da ameliyat olabilmek için sıra bekleyen hasta sayısı ise 12 bin 684.
Devamını oku...