Başbakan Miçotakis 2022 Pekin Olimpiyatları’na gidecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Miçotakis 2022 Pekin Olimpiyatları’na gidecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Xi Jinping ile Yunan-Çin ilişkileri üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yunanistan ile Çin arasında 2006 yılında imzalanan Stratejik İşbirliği anlaşmasının 15. yılı münasebetiyle telefon görüşmesi gerçekleştiren ikili, iki ülkenin özellikle ticaret ve turizm alanındaki başarılı işbirliğini sürdürmelerini kararlaştırdı.

2021 yılını Yunanistan ve Çin için Kültür – Turizm yılı ilan eden Miçotakis ve Jinping, Eylül 2021’de başlayacak ve 2022’ye de uzanacak bu proje kapsamında ikili ilişkilerin daha da güçlenmesini ümit ediyorlar.

Uluslararası konular hakkında da konuşan ikili, AB-Çin ilişkileri ve Çin’in NATO’da asil üye olmasının nasıl önemli bir rol oynayacağını da konuşurken, Yunan-Türk ilişkileri konusunda ise Çin lideri mevcut düşük gerilimli halin sürmesi ve diyalog kanallarının açık tutulması gerektiğini aktardı.

Miçotakis de Uluslararası Hukuk’a saygı çerçevesinde Türkiye ile güven ilişkileri istediklerini belirtirken, bunun için Türkiye’nin gerek Yunanistan gerekse Kıbrıs’a karşı tahriklerden kaçınması gerektiğini söyledi.

Son olarak Xi Jinping, Miçotakis’i 2022 Pekin Olimpiyatları’na davet ederken, Miçotakis teklifi memnuniyetle kabul etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...