Ateistlerden Hıristiyanlara inat et partisi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ateistlerden Hıristiyanlara inat et partisi

Ateistlerden Hıristiyanlara inat et partisi

Yunanistan Ateistler Birliği oruç tutan Hıristiyanlar için Paskala öncesi kutsal bir gün sayılan Büyük Cuma günü et ve tanışma partileri düzenledi.

Ateistlerin et partisi 14 Nisan Cuma akşamı düzenlendi. Konuyla ilgili olarak Protothema’ya konuşan Ateistler Birliği Başkanı Fotis Fragopulos “Bu buluşma ilkbahar tatilinin başlangıcı vesilesiyle yapılıyor. Bunu yapmamızın önemli bir nedeni ise bunu yapabilmemiz ve bütün Yunanların belirli bir günde yas tutması gerektiğini düşünmemizdir. Ne de bu imparator tarafından dayatılmış bir gündür. Hepimizin bir tercihi olduğunu göstermek için bu etkinliği düzenliyoruz. Kilise çevreleri rencide olmaktan bahsedebilir ancak bu kargaşayı başlatan da aynı çevrelerdir. Ben bir kişinin yaptığından nasıl başka birinin rencide olacağını anlayamıyorum. Bir kişiye oruç tutmamasını dayatsaydık, o zaman rencide olunurdu” dedi.

2010 yılında kurulan birliğin bugün için Yunanistan geneli 1.850 üyesi bulunuyor. Derneğin hedefleri arasında devlet ve kilisenin birbirinden ayrılması, ateizmin tanıtılması ve batıl inançlardan kurtulmak yer alıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et