«Πάρτι κρεατοφαγίας» από την Ένωση Άθεων - Azınlıkça
Ειδήσεις

«Πάρτι κρεατοφαγίας» από την Ένωση Άθεων

«Πάρτι κρεατοφαγίας» από την Ένωση Άθεων

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει για ακόμη μια χρονιά η απόφαση της ένωσης άθεων να διοργανώσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας πάρτι γνωριμίας και κρεατοφαγίας τη Μεγάλη Παρασκευή προσκαλώντας όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στον «Φανερό Δείπνο» όπως τον αποκαλούν.

Ο επικεφαλής της ομάδας κ. Φώτης Φραγκόπουλος μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι «η συγκέντρωση αυτή γίνεται γιατί είναι η αρχή των ανοιξιάτικων διακοπών. Ένας σημαντικός λόγος που το κάνουμε είναι ότι μπορούμε γιατί δεν είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες της γνώμης ότι πρέπει να πενθούν μια συγκεκριμένη ημέρα, ούτε είναι κάτι που έχει επιβληθεί από τον αυτοκράτορα. Γίνεται για να δείξουμε ότι όλοι έχουμε μια επιλογή. Και μπορεί οι κύκλοι της Εκκλησίας να μιλούν για προσβολή, αλλά οι ίδιοι κύκλοι έχουν ξεκινήσει αυτή την αναστάτωση. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως προσβάλλεται κάποιος από κάτι που κάνει κάποιος άλλος. Προσβολή ίσως θα ήταν αν πηγαίναμε να επιβάλλουμε σε κάποιον να μη νηστέψει για παράδειγμα».

Η ένωση άθεων ιδρύθηκε το 2010, ενώ το 2012 αναγνωρίστηκε ως σωματείο από το Πρωτοδικείο. Σήμερα αριθμεί 1850 μέλη σε όλη την Ελλάδα και σκοπός του σωματείου είναι ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας και η προώθηση του αθεϊσμού και η απαλλαγή από τις δεισιδαιμονίες.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.