Miçotakis'in 'Pomak köyü' ve 'Yunan çocukları' sözlerine Türkiye'den tepki - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis’in ‘Pomak köyü’ ve ‘Yunan çocukları’ sözlerine Türkiye’den tepki

Başbakan Kiryakos Miçotakis’in Paşevik (Glafki) köyü ilkokulu öğrencileri ile yaptığı telekonferansta “Pomak köyleri” ve “Ellinopula” (Yunan çocukları) sözlerine Türkiye sert tepki gösterdi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun kınamasını aynen kullanarak Paşevik’e “Pomak köyü” ve öğrencilere de “Yunan çocukları” diyen Miçotakis’i kınadı.

Bakanlık, “Yunanistan’ı bir kez daha ülkesinde yaşayan soydaşlarımızın Türk kimliğini inkara son vermeye ve bu yöndeki AİHM kararlarını uygulamaya davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Açıklamada, BTTADK’nın paylaşımı alıntılanarak, “BTTA Danışma Kurulu’nun bu açıklamasını destekliyor ve Yunanistan’ı bir kez daha ülkesinde yaşayan soydaşlarımızın Türk kimliğini inkara son vermeye ve bu yöndeki AİHM kararlarını uygulamaya davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

BTTADK açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi:

“Yunanistan Başbakanı Sn. Kiriakos Miçotakis’in, 18 Mayıs Salı günü İskeçe’nin Paşevik köyündeki devlet anaokulunda eğitim gören öğrenci ve anaokulu öğretmenleri ile gerçekleştirdiği video konferanstaki ‘Pomakohoria’ (Pomak Köyleri) ve azınlık Türk çocuklarına ‘Ellinopula’ (Yunan Çocukları) şeklindeki ifadelerini kınıyoruz. Bu tutumun azınlığın taleplerine karşı, meşru kimliğimizin inkârı olarak değerlendiriyoruz. Hükümeti bu tür dayatma politikalardan vazgeçmeye ve azınlığın kendini ifade etme özgürlüğü konusunda daha yapıcı olmaya davet ediyoruz.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...