Kural değişiyor: Polis kimlere gece sokağa çıkma cezası kesemeyecek? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kural değişiyor: Polis kimlere gece sokağa çıkma cezası kesemeyecek?

polis

Yunanistan genelinde restoranların çalışma saatleri gece 23:00’e kadar oluyor ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle para cezası kesilmeyecek!

Yunanistan genelinde restoranların ve kafeler açılacakları 3 Mayıs tarihine hazırlanıyorlar.

Yayını izlemek için videoya TIKLAYIN!

Aylardır korona yasakları kapsamında kapalı olan restoran ve kafeler nihayet dış mekanlarına masa sandalye koyarak müşteri kabul edebilecekler. 

Restoran ve kafelerin dış mekanlarında müşteriler gece saat 23.00’e kadar oturabilecekler. Gece saat 11.00’de lokanta, restoran veya kafeden çıkarak evine gidenler için ise sokağa çıkış yasağı cezası kesilmeyecek.

Söz konusu açıklamalar Kalkınma ve Yatırım Bakanı Adonis Georgiadis’e ait. Bakan lokantalar ve restoranlar açıldığı andan itibaren “herhangi bir sokağa çıkma para cezası sorunu yok” diyor.

Mega Weekend programına katılan Kalkınma ve Yatırım Bakanı Adonis Georgiadis, restoran girişimcilerinin yeniden başlatma destek parasını alacakları anlatırken, restoranda gece sokağa çıkma yasağı başlayana kadar oturan müşteriler için herhangi bir para cezası sorunu olmayacağını açıkladı. 

“Restoranların çalışma saatleri 23.00’e kadar olacak. Dolayısıyla lokantayı gece saat 11’de terk eden biri için sokağa çıkma yasağı olmayacak. Restoran açıldığı andan itibaren de herhangi bir para cezası sorunu yok” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınına karşı çözüm anahtarının aşılama olduğunu vurgulayan Bakan “Vatandaşlarımızı aşı olmaya ikna edersek, tartıştığımız şey önemli olmayacak. Koronavirüsten ölmeden, İsrail’de olduğu gibi aşılamayı tamamlayarak hedefe ulaştığımızda her şeyi sorunsuz bir şekilde açabileceğiz. Aşı olursak yasaklarla devam etmemiz için hiçbir neden kalmayacak. Gece sokağa çıkış yasağı gece saat 11.00’de çünkü virüs hala yüksek” ifadelerini kullandı.

Gerogiadis sözlerini şöyle sürdürdü:

“Koronavirüse ve aşılamaya karşı hâlâ şüpheleri olan vatandaşlarımız salgına karşı tek gerçek kalkanın aşı olduğunu ve nihayet tüm nüfus için aşılarımız olduğunu anlamalılar. Nüfusun yaklaşık yüzde 40’ını aşıladığımızda, pandemi hızla ortadan kalkacak. 40-49 yaş arası için platform Kutsal Çarşamba günü, 30-39 yaş grubuna açılacak” dedi.

Hatırlanacağı üzere Yunanistan’da AstraZeneca aşısı vurdurmak isteyen 30-39 yaş arası vatandaşlar için randevu platformunun 27 Nisan Salı günü açılacağı açıklanmıştı.

Öte yandan önümüzdeki 28 Nisan Çarşamba günü de 40-44 ve 45-49 yaşları arasındaki vatandaşlariçin aşı başvuru platformu açılacak.

Yunanistan Sağlık Bakanlığı Mayıs ayında toplam 2,5 milyon doz aşının vurulmasını hedefliyor. Haziran’da ise aşılamanın 4 milyon doza ulaşması hedefleniyor.

Evren Dede
Evren Dede

Gazeteci, yazar, podcaster…. Azınlıkça Genel Yayın Yönetmeni

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kaç Hasta Ameliyat Sırası Bekliyor?

Yunanistan genelinde 100 binden fazla hastanın ameliyat için sıra beklemesi, sağlık sistemindeki derin sorunları gözler önüne seriyor. Batı Trakya’da ameliyat olabilmek için sıra bekleyen hasta sayısı ise 12 bin 684.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da 5 Kanser Türü İçin Ücretsiz Tarama Programı Başlıyor

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, kanserle mücadelede önemli bir adım atarak, önümüzdeki ay itibariyle beş farklı kanser türüne yönelik ücretsiz tarama testlerinin aşamalı olarak uygulanmaya başlanacağını duyurdu.
Devamını oku...