İkaria adası sakinlerinin uzun yaşamasının sırrı çözüldü: Beslenme... - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İkaria adası sakinlerinin uzun yaşamasının sırrı çözüldü: Beslenme…

Yunanistan’ın İkaria adasında uzun yaşama oranının çok fazla olması araştırmacıları harekete geçirdi.

Atina Üniversitesi’nde doktora çalışmasını yapan Dimitris Peppas, İkarialıların gen etkileşimleri üzerine çalışma yaparken, adaya taşınmaya karar verdiğini ve durumu yerinde daha iyi incelediğini aktarıyor.

Avrupa’da 90 yaş üzeri vatandaş sayısının yüzde 0,1 olduğunu beliren araştırmacı, İkaria’da ise bu oranın 10 katı olduğunu kaydederken, İkarialıları stessiz hayat yaşadığı efsanesinin geçerli olmadığını, çoğu tarımla uğraşan bu insanların özellikle mahsullerinin akıbeti nedeniyle yeterince stres yaşadığını ekliyor.

En önemli etkenin beslenme çeşidi olduğunu söyleyen Peppas, İkaria sakinlerinin fast food ve junk food tüketmediğini, yine aynı şekilde cola gibi içeceklerden kaçındığını kaydediyor.

Peppas, ada sakinlerinin çok az et tükettiğini, onun aksine genellikle balık, meyve, sebze ve kuruyemiş yediklerini, yemeklerinde doğal zeytinyağı kullandıklarını, bunun da uzun yaşamalarında rol oynadığını vurguluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...