Uçurumdan düşen arabada 25 yaşındaki kız 5 saat çırpındı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Uçurumdan düşen arabada 25 yaşındaki kız 5 saat çırpındı

Gavdos adasında uçurumdan yuvarlanan arabada bulunan ve hayatını kaybeden genç kızla ilgili yeni bilgiler geliyor.

Açıklamalarda bulunan bir ada sakine göre, Gavdos’ta arabasıyla uçuruma düşerek can veren talihsiz kız kurtarılabilirdi.

Gavdos’ta bindiği arabanın uçuruma düşünce hayatını kaybeden 25 yaşındaki talihsiz kız beş saat boyunca yaşam mücadelesi verdi.

Kaza sonrası adaya intikal eden EMAK ilk yardım ekibini taşıyan helikopter, Gavdos adasının helikopter pistine iniş yapmıştı. Ancak, bir Gavdos sakininin ifadesine göre, Hanya’dan gelen ekip için uzun gecikme yaşanmamış olsaydı, talihsiz kız kurtarılmış olabilirdi. Bu tanıklık, aynı zamanda, acil bir durumda çaresiz hisseden ada sakinlerinin kronik bir sorunu ve şikayetlerini de ortaya koydu.

Gavdos’ta yaşayan ve adanın posta dağıtım sorumlusu olan Efi Yorgaka kazayla ilgili radyo kanalına yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı.

“Olanlar trajik, yakından yaşadık ve Tanrı’nın insafına kaldığımızı bir kez daha fark ettik. Uzakta olduğumuzu biliyoruz, ancak tecrit edilmiş olduğumuzu da biliyoruz. Başımıza birşey geldiğinde, büyük engel ve gecikmeler yaşanıyor.

Kaza sabah saat 3 sularında meydana geld. Bizler sabah saat 6’da öğrendik. Sürücü uçurumdan yürüyerek çıkmayı başardı. Kız yaşıyordu. Sabah saat 10’da bilinci açıktı ve normal konuşuyordu. Yaklaşık 5 saat boyunca hiçbir yardım görülmedi.

Burada elimizden geleni yaptık. EMAK öğlen saat 1’de Sahil Güvenlik ile birlikte geldi, Girit’te helikopter olmadığı ve Atina’dan şoförü almak için helikopter geldiği öğrenilirken, ölen kıza yaklaşmadı bile.

Elbette yardım geldiğinde, insanlar ellerinden geleni yaptılar, hatta bu uçurum gibi zor bir noktada ellerinden geleni yaptılar. Ama liman yetkilileri 7.30’da burada olabilirdi ve denizden yaklaşabilirlerdi. Denizden gelinmiş olsa kıza ilk yardım sunulacaktı ve belki şimdi hayattaydı. Ancak uzun bir gecikme oldu.

Talihsiz kızın böyle bir sonu olduğunu gördük ve ben üç çocuklu bir anne olarak kişisel olarak kendimi çok güvensiz hissediyorum. Bir ay önce 4 yaşındaki küçük oğlumun basit gastroenterit ile hastalandığını hayal edin. Doktor ciddi dehidratasyon buldu ve derhal hastaneye götürülmesi gerektiğini söyledi.

6-7 Bofor gibi sert rüzgarların hakim olduğu ve yasak olduğu bir gündü. Sonunda akşam saat 10’da geldiler. Sonunda oğlum, onu komaya sokabilecek şiddetli hipoglisemiyle gece 1’de hastaneye girebildi. 

Adada acil durumlarda hizmetten yoksun olduklarını vurgulayan Bayan Yorgaka, “Çok basit bir şey, gerektiği zaman ele alınmazsa, ölümcül bir son olabileceğini anlıyorsunuz” yorumunda bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gavdos'ta genç adam kendini vurdu: Durumu ağır

Gavdos adasında 18 Ağustos Çarşamba günü öğleden sonra genç bir adam kendisini vurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Araba uçurumdan düştü: Bir kadın öldü

Gavdos adasında hareket halindeki araba uçurumdan aşağı düştü. 25 yaşındaki kadın öldü. Kazanın nedeni bilinmiyor.
Devamını oku...