Gazeteci Yorgos Karayvaz suikastinde detaylar neyi gösteriyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gazeteci Yorgos Karayvaz suikastinde detaylar neyi gösteriyor?

Suikaste kurban giden gazeteci Yorgos Karayvaz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, gazeteci Yorgos Karayvaz suikastiyle ilgili soruşturmanın hızlandırılması talimatını verdi.

Faillerin hareketlerini gösteren yeni video polis ekipleri tarafından inceleniyor. 

Atina’nın Alimos semtinde evinin önünde kurşunlanarak öldürülen Yorgos Karayvaz cinayeti ile soruşturma Başbakanın talimatıyla hızlandırıldı. 

Cinayetin işlendiği bölgenin güvenlik kameraları ve cep telefonlarından alınan veriler ve talihsiz gazetecinin arabasından alınan video yetkili birimler tarafından mercek altına alındı.

Başbakan Miçotakis dün Kamu Güvenliği Bakanı Mihalis Hrisohoidis ile yaptığı görüşmede soruşturmanın bir an önce hızlandırılarak failleri yakalanmasını ve sürecin hızlandırılması talimatını verdi.

Atina Cinayet Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından incelenen yeni bulgular, infaz noktasından birkaç metre ötede tespit edildi. Bu kapsamda bir suç ortağının katil zanlılarına gazetecinin arabasının yaklaşmakta olduğunu bildirdiği tespit edildi.

Gazetecinin cenazesi dün memleketi Drama’da defnedildi.

Organize Suçlar Daire Başkanlığı görevlileri, gazetecinin suikastçilerinin yurt dışından ülkeye gelebileceği ihtimalini göz önünde bulunduruyor. Bu kişilerin Yorgos Karayvaz’ın ölüm fermanına “imza” atan paralı infazcılar- suikastçiler olabileceği tahmin ediliyor.

Faillerin aranmasına katılan bir polis memuru “suikastçiler muhtemelen kurbanlarının kim olduğunu bile bilmiyorlardı. Bu son yıllarda kullanılan bir taktik. Muhtemelen Yunanistan’ı çoktan terk etmiş olabileceklerini göz ardı etmiyoruz” dedi.

Bu arada civardaki güvenlik kameralarından elde edilen video kayıtlarında motosiklet üzerinde iki suikastçı görülüyor ancak kaskları yüzünden yüzleri seçilemiyor. Polis suikastçilerin yolda bir başka araç ile gelip sonra motosiklete binip sonra yine motosikleti bırakmış olabileceklerini düşünüyor.

Hatırlanacağı üzere ünlü gazeteci suikastçilerin kullandıkları susturuculu 9 mm tabanca ile katledilmişti. Polis olay yerinde 17 mermi kovanı bulunduğunu açıklamıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...