Tarım Bakanı: Hiçbir çiftçi veya hayvan besicisi korkmasın - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tarım Bakanı: Hiçbir çiftçi veya hayvan besicisi korkmasın

Yunanistan Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Spilios Livanos, ANT1 kanalında ‘Morning Press’ adlı televizyon programına bir röportaj vererek orman haritaları ve sübvansiyonlar konusunda açıklamalarda bulundu. 

Tarım Bakanı orman olarak belirlenmiş alanları kullanan çiftçiler ve hayvancılıkla uğraşanlara hiçbir sübvansiyonun kaybedilmeyeceğini vurguladı. 

Tarım Bakanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çiftçilere, koyun ve keçilerinin otladığı veya tescilli mahsullerin bulunduğu alanlara yönelik hiçbir sübvansiyonun dışarıda bırakılmayacağına dair güvence vermek istiyorum.  Her şeye tepki vermeyin.

Orman haritaları kullanışlıdır. Bu yönde bir çok gelişme kaydedildi. Bu yönde gelişmelerin ilerlemesini istiyorsak, hem orman haritaları hem de arazi kayıtlarının kesinlikle gerekli olduğunu anlamamız gerekiyor. 

Birçok hatalar yapıldı. Devlet bir yandan mülk tapusu veriyor gibi görünürken, diğer yandan aynı ormanlık alanları yok ediyormuş gibi görünebilir. Bu, yetkili bakan sayın Skrekas’ın da söylediği gibi, önümüzdeki aylarda düzeltilecek. 

Bu şekilde bir ormanın tam olarak ne olduğu yeniden tanımlanacak.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ayçiçeği üretimi para yardımına dahil edilsin önerisi

Evros Tarım Kooperatifleri ayçiçeği yetiştiriciliğinin bağlantılı yardımlar (sindedemeni) paketine ve ayrıca yeni Ortak Tarım Politikaları’nın (KAP) Eko-Planlarına dahil edilmesini istedi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı hayvan besicileri bir kez daha Bakana mektup gönderdi

Doğu Makedonya ve Batı Trakyalı hayvan besicileri dernekleri, Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Yorgos Georgandas’a bir mektup gönderdiler.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Baran: Batı Trakya’da tarım sektörüne verilen destek derhal artmalı

İskeçe ili PASOK KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran, Yunanistan Tarım Bakanı Yorgos Georgondas’a yönelik soru önergesi sunarak Batı Trakya’da tarım sektörüne tahsis edilen haksız ve yetersiz desteğin düzeltilmesini talep etti.
Devamını oku...