Her 10 vatandaştan 4’ü elektrik faturasını ödeyemiyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Her 10 vatandaştan 4’ü elektrik faturasını ödeyemiyor!

Her 10 vatandaştan 4’ü elektrik faturasını ödeyemiyor!

Reuters haber ajansı Yunanistan’daki ekonomik kriz nedeniyle her 10 vatandaştan 4’ünün elektrik faturalarını ödemekte geciktiğini yazdı.

“Yunanistan’ın karanlık çağı: Kemer sıkma ışıkları nasıl kapatıyor” (Greece’s dark age: How austerity turned off the lights) başlıklı haberinde ülkeyi vuran enerji kriziyle ilgili tehlike çanlarını çalıyor.

Halkın %40’lık bir kesimin elektrik faturalarını ödeyemediği kaydedilen haberde, bu oranın Avrupa’nın en yüksek oranı olduğuna ve bunun sonucunda da 2,6 milyar euro tutarında ödenmemiş elektrik faturası olduğuna vurgu yapılıyor.

Elektrik çalma vakalarında da büyük bir artış olduğuna dikkat çekilen haberde 2012 yılında 4.470 olan elektrik çalma vakalarının geçen yıl 10.600’e yükseldiğinin altı çiziliyor. Yunanistan Elektrik Kurumunun (DEİ) bu vakalardan yılda 500-600 milyon euro zarara uğradığı belirtiliyor.

Reuters ayrıca bazı tüketicilerin elektrik çalmak için mıknatıs yöntemi gibi farklı yöntemlere başvurarak sayaçları yavaşlatmaya çalıştığına da haberde yer veriyor. Ayrıca, “Ödemiyorum” (Den Plirono) hareketinin üyelerinin ise elektriği kesilen hanelerin yeniden elektriğini bağladığı ifade ediliyor. – azınlıkça

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et