Yunan-Türk İpsala-Kipi sınır kapısı turistlere ne zaman açılacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan-Türk İpsala-Kipi sınır kapısı turistlere ne zaman açılacak?

Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis’in Romanya ziyareti sonrası Kuzey Yunanistan’daki turizm işletmeleri sahipleri, gözlerini sınır kapılarının haberine dikmiş durumda.

Özellikle yaz tatili öncesinde Paskalya yortusunda da Bulgar ve Romen turistlerin Yunanistan’a gelmek istediğini belirten turizmciler, diğer yandan koronavirüs vaka sayılarında artış nedeniyle tedirginlik yaşıyorlar.

İlk etapta 16 Nisan’da Promahona ve Nimfea sınır kapılarının açılmasını beklediklerini belirten Yunanistan Otelciler Federasyonu Başkanı Grigoris Tasios, 2019 yılında 1,4 milyon Romen turistin Yunanistan’a, özellikle de Kuzey Yunanistan’a gelerek ekonomiye ciddi katkı yaptığına dikkat çekti.

Öte yandan Nimfea-Makaza sınır kapısının açılması için Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti de girişimlerini hızlandırırken, Turizmden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Thanasis Çonis, ‘Bizim için sadece sınır kapısın açılması değil, alyapı ve sağlık açısından geliştirilmesi de son derece önemli’ diyerek yetkililere mesaj yolladı.

Son olarak, Türkiye’yle olan İpsala-Kipi sınır kapısının açılması yönünde ise herhangi bir açıklama bulunmuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kipi Sınır Kapısında Büyük Dönüşüm: Kapı Yenileniyor

Yunanistan ile Türkiye arasındaki önemli geçiş noktalarından biri olan Kipi Sınır Kapısı’nda iyileştirme çalışmaları başlıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Çiftçilerin Eylemi Kipi Sınır Kapısını da Etkiliyor

Batı Trakya’da Çiftçilerin Eylemi Sınır Kapılarını Vurdu: Kipi Sınır Kapısı Yolunda Ağır Taşıtlara Geçici Süreyle Yol Kapatma Eylemleri
Devamını oku...