AstraZeneca aşından ilk dozu vurduranlar aşı askıya alınırsa ne yapacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

AstraZeneca aşından ilk dozu vurduranlar aşı askıya alınırsa ne yapacak?

AstraZeneca aşıları ile ilgili pek çok ülkenin askıya alma kararı ve söylentiler nedeniyle Yunanistan genelinde Astrazeneca aşısı yaptırmış birçok kişi aşılamanın askıya alınması durumunda ne yapacaklarını merak ediyor.

Uzman doktor ve araştırmacı Yorgos Pavlakis, beyne pıhtı atma oranının çok düşük olduğunu söyledi. Öte yandan Yunanistan’da Astrazeneca aşısının askıya alınması gerekse bile ilk dozu vurduranların endişelenmemesi gerektiğini söyleyen doktor, ikinci dozda başka bir marka aşı kullanılabildiğini belirtti.

“AstraZeneca ile ilk aşıyı yaptırmış olmaları durumunda endişe etmesinler, herhangi bir sorun yaşamayacaklar. Askıya alınır ise o zaman ikinci doz aşılarını başka bir firmadan yaptırabilecekler. Üstelik iki farklı aşı arasındaki etkinlik daha büyük, daha az değil. Kimse korkmamalı.”

AstraZeneca aşısı hakkında endişelenecek bir durum olmadığını öne süren Pavlakis, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir sorun olsaydı İngiltere’nin büyük bir sorunu olurdu. Çünkü 10 milyon aşı yaptı. Bir çalışma yapılması gerekiyor. Bir sorun olabilir ama acelemiz olmadan bu konuyu değerlendirmeliyiz. . Tromboz insidansı (Beyne pıhtı atma) yüzde olarak çok düşüktür. Bir sorun olduğu ortaya çıkarsa ve daha sık görülürse, o zaman işte bir sorun vardır diyebiliriz.”

Hatırlanacağı üzere Yunanistan AstraZeneca aşılarının kullanımına devam edilmesi kararı vermişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...