Yunanistan AstraZeneca aşısı ile devam kararı aldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan AstraZeneca aşısı ile devam kararı aldı

Yunanistan Ulusal Aşı Kurulu, 16 Mart Salı günü gerçekleştirdiği olağanüstü toplantı sonrasında, Avrupa’nın pekçok ülkesinde durdurulan AstraZeneca aşılarının kullanımına devam edilmesi kararı aldı.

Kurul tarafından yapılan açıklamaya göre, bazı ülkelerde görülen münferit beyin damarlarında kan pıhtılaşması (tromboz) olayı sonrası bazı ülkelerde aşılamanın durdurulması olayının değerlendirildiği ve AstraZeneca aşılarının vurulmaya devam edilmesinin kararlaştırıldığını duyurdu.

Avrupa İlaç Örgütü (EMA) ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) tüm dünyadan verileri elinde bulundurduğunu ve AstraZeneca aşısının vurulmaya devam edilmesini önerdiğini hatırlatan Yunanistan Ulusal Aşı Kurulu, EMA ve WHO’nün önerilerini dikkatle takip ettiklerini ve aşıların güvenliği konusuna son derece önem verdiklerini ekledi.

Tüm verilerin incelendiğini bildiren Ulusal Aşı Kurulu, AstraZeneca aşılarının proglamdığı şekilde vurulmaya devam edilmesine oybirliği ile karar verdiğini açıkladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...