22 Mart’ta yasaklar gevşetiliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

22 Mart’ta yasaklar gevşetiliyor

Yunanistan’da bir yandan entübe hasta sayısının 560’a ulaşmış olması, diğer yandan günlük vaka sayısının 4 haneli rakamın altına düşmemesi yetkilileri derin düşüncelere sevk ediliyor.

4 ayı aşkın süredir sürmekte olan önlemlere gerektiği gibi uyulmaması, yetkilileri alternatif çözüm düşünmeye sevk ederken, Yunanistan Başbakan Kiryakos Miçotakis, Sağlık Bakanı Vasilis Kikilyas, Sivil Koruma Bakanı Nikos Hardalyas ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanları Heyeti Başkanı Sotiris Çiodras’la biraraya gelerek alternatif konusunda tartıştılar.

Bunlar arasında ‘6’ koduyla spora çıkarken araçla çıkma yasağı gibi önlemleri gevşetmek, ‘koyu kırmızı’ bölgelerde kuaförler, güzellik salonları gibi önlemler düşünülürken, bu durumda vaka sayısının yükselip yükselmediğini izlemek yer alıyor.

Vaka sayısının stabil kalması durumunda 29 Mart’tan itibaren mağazaların da yeni 13032 koduyla ve ‘click away’ veya ‘click in shop’ yöntemiyle açılması gündeme gelirken, öte yandan vaka sayılarında artış yaşanması riski ise tedirginlik yaratıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...