Görgü tanığı taksi şoförü bulundu, ifade verecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Görgü tanığı taksi şoförü bulundu, ifade verecek

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, Meclis binası önünde gerçekleşen trafik kazasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere 12 Mart Cuma günü eski Dışişleri Bakanı ve ND Milletvekili Dora Bakoyanni’nin koruma ekibinde görevli bir polis memurunun, Yunan Meclisi’ne ait özel araçla çarptığı 23 yaşındaki İasonas adlı genç klinik olarak ölmüştü.

Bakoyanni’nin polisinin kaza sonrasında İasonas’ı öylece terk etmesi ve kayıplara karışması, iki gün boyunca izine rastlanamaması ise özellikle sosyal medyada yoğun tepkilere neden olmuş, ND Milletvekili’ne söz konusu şahsı koruduğu/sakladığı eleştirileri yöneltilmişti.

Olayla ilgili bir yeni gelişme daha yaşandı: Olayın görgü tanığı olan taksicinin kimliği tespit edilerek ifadeye çağrıldı. Taksici 16 Mart Salı günü ifade verecek.

Taksicinin ifadesinin son derece önemli olduğu kaydedilirken, İasonas’ın ailesi de taksicinin bulunması ve tanıklığına başvurulması konusunda çağrı yapmıştı.

Öte yandan görgü tanığı bir paket dağıtım (delivery) görevlisinin de polise giderek ifade verdiği, İasonas’ın kırmızıda değil yeşil ışıkta geçtiğini söylediği vurgulanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...