Başbakan Tsipras, ILO Başkanı Ryder ile görüştü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Tsipras, ILO Başkanı Ryder ile görüştü

Başbakan Tsipras, ILO Başkanı Ryder ile görüştü

Başbakan Aleksis Tsipras Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Başkanı Guy Ryder ile dün Başbakanlık Konutunda bir araya geldi.

Tsipras ILO Başkanı ile yaptığı görüşmede “Yunanistan’ın Avrupa kazanımlarından muaf bırakılmasına bir son verilmesinin zamanının geldiği” mesajını verirken, Ryder ise “tüm tarafların kolektif müzakere hakkına saygı göstermesi gerekliliğini” vurgu yaptı ve bu argümanı sonuna kadar destekleyeceğini dile getirdi.

Başbakan Aleksis Tsipras ILO Başkanı Ryder’i “sosyal adalet ve çalışma hakları konusunda yaptıklarından dolayı” tebrik etti. Aleksis Tsipras “Ryder’in bu ziyareti Yunanistan için çok kritik bir zamanda ve iyileşme çabası gösterdiği bir dönemde gerçekleşiyor. Çalışma hakları ile ilgili Yunanistan’ın Avrupa kazanımlarından muaf tutulmasına bir son verilmesi için yedi yıldır verdiğimiz çabaya sembolik bir mesaj vermektedir” dedi.

Başbakan Tsipras ayrıca bu destek çerçevesinde Yunanistan programına yönelik ikinci değerlendirmenin tamamlanması için devam eden müzakerelerdeki gelişmelerde iyi bir sonuç elde edileceği inancını taşıdığını ifade etti.

ILO Başkanı ise “Yunan dostlarımıza pratikte de yardım etmek istiyoruz ve sizin davetiniz bu konudaki görüşmelerimizi yenileme fırsatı sunuyor. ILO’nun Yunan dostlarımıza nasıl yardım edebileceğine bakmalıyız” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et