Συνάντηση Τσίπρα με τον γενικό διευθυντή του ILO κ. Ryder - Azınlıkça
Ειδήσεις

Συνάντηση Τσίπρα με τον γενικό διευθυντή του ILO κ. Ryder

Συνάντηση Τσίπρα με τον  γενικό διευθυντή του ILO κ. Ryder

Με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) των Ηνωμένων Εθνών, Γκάι Ράιντερ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το μήνυμα ότι είναι ώρα να σταματήσει το καθεστώς εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κεκτημένο για τη χώρα μας, έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) των Ηνωμένων Εθνών, με τον κ. Γκάι Ράιντερ να σημειώνει την αναγκαιότητα σεβασμού του δικαιώματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, από όλες τις πλευρές, και να τονίζει πως θα στηρίξει σθεναρά αυτήν την υπόθεση.

Υποδεχόμενος τον κ. Ράιντερ στο Μέγαρο Μάξιμου, κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός τον συνεγχάρη για την υλοποίηση, από την ηγετική θέση του, της αποστολής της ILO για κοινωνική δικαιοσύνη και τα εργασιακά δικαιώματα. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η επίσκεψη του κ. Ράιντερ «γίνεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την προσπάθειά της να ανακάμψει». Επίσης, υπογράμμισε πως «δίνει ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα ότι οι προσπάθειες μας να σταματήσει το εδώ και επτά χρόνια καθεστώς εξαιρέσεων από τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές που αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, πρέπει να δικαιωθούν».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάτω από αυτήν την ευρύτερη υποστήριξη οι εξελίξεις δείχνουν ότι είναι πιθανό να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση.

«Θέλουμε να προσφέρουμε έμπρακτη βοήθεια στους Έλληνες φίλους μας και η πρόσκλησή σας μας δίνει τη δυνατότητα να ανανεώσουμε τη συζήτησή μας και να δούμε πώς η ILO θα μπορέσει να βοηθήσει τους Έλληνες φίλους μας», είπε ο γενικός διευθυντής της ILO.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et