Araştırma: Her 2 Yunandan 1’i haftalık bazda alkol içiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Araştırma: Her 2 Yunandan 1’i haftalık bazda alkol içiyor

Araştırma: Her 2 Yunandan 1’i haftalık bazda alkol içiyor

RARHA-SEAS’ın alkolün yol açtığı zararı kısıtlama çerçevesinde yaptığı araştırmada Yunanların alkolle olan “yakın ilişkisi” bir kez daha doğrulandı.

Diğer Avrupalılara kıyasla alkole kolay erişim, Yunanların alkol ile olan ilişki ve bağını daha da güçlendiriyor. Araştırma, Avrupalıların daha seyrek içtiğini ancak içtiklerinde daha fazla alkol tükettiklerini gösteriyor.

Yunanistan’da son 12 ayda 18-64 yaş aralığında her 5 kişiden sadece 1’i (%21,8) aşırı alkol tüketti. Bunların ekseri çoğunluğunu ise 18-34 yaş aralığındaki erkekler oluşturuyor.

Son bir yılda aşırı alkol tüketimine kuzey Avrupa ülkelerinde %60’ın üzerinde oranda rastlanırken, İtalya ve Portekiz gibi ülkelerde ise bu oran sadece %10 ile sınırlı kaldı.

Her 2 Yunandan 1’i haftalık bazda alkol içiyor

Yunanistan’da 18-64 yaş aralığındaki nüfusun ekseri çoğunluğu (%92) son bir yıl içerisinde alkol tüketmiş. Neredeyse her 2 kişiden 1’i (%44) haftalık bazda alkol almış. Haftalık alkol kullananların çoğunluğunu erkekler ve nüfusun yüksek gelirli kesimi oluşturuyor.

Her 10 kişiden 1’i (%10,5) her gün alkol içerken, bu kategoride 50-64 yaş aralığındaki vatandaşların ve özellikle de erkeklerin yer aldığı görülüyor.

Yunanistan’da araştırmaya katılan her 13 kişiden 1’i (%8) son 12 ay içerisinde hiç alkol kullanmadığını ifade ederken, bu kategoride özellikle kadınların ve 50-64 yaş aralığındaki kişilerin yer aldığı görüldü. Alkol kullanmama nedenleri arasında ise “alkolü sevmiyorum”, “tadı hoşuma gitmiyor”, “sağlığa zararlı”, “etkisi hoşuma gitmiyor” gibi nedenler gösterildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et