Çocuk parkları tescil edilmezse kapatılacak! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çocuk parkları tescil edilmezse kapatılacak!

Çocuk parkları tescil edilmezse kapatılacak!

Savcı, Rodop ilindeki dört belediye başkanına çocuk parklarıyla ilgili çağrıda bulundu: Ya tescil ettirin ya da kapatın.

Savcılık Gümülcine (Komotini), Kozlukebir (Arriana), Maronya-Şapçı (Sapes) ve Yassıköy (İasmos) Belediye Başkanlarından çocuk parklarıyla ilgili mevzuatı uygulamalarını istiyor.

Gümülcine Belediyesinde 93 çocuk parkından 17’si yerinden söküldü ve geriye kalan 76 çocuk parkı ile ilgili yapılması gerekenler hakkında Belediye Başkanı Yorgos Petridis belediye meclisini bilgilendirdi.

Yerel Hronos gazetesinin haberine göre bugün için Gümülcine Belediyesinin tescillenmeye hazır 15 çocuk parkı bulunuyor. Bunun dışındaki 13 çocuk parkıyla ilgili bakım ve yenileme çalışmaları devam ediyor, tamamlandıktan sonra bu parklar da tescillenecek. Ayrıca Thrilorio, Kirlik (Roditi), Seymen (Filakas), Doğanca (Dukato) ve Küçükköy (Kosmio) parkları için TAP şirketine finansman talebinde bulundu. Benzer finansman Leader programından elde edilmesi için de uğraş verilecek.

Anamuhalefet listesi lideri Felina Kazaku da bölgedeki özel şirket ve işletmelerden finansman sağlanması için öneri sundu ve kendisinin de bu konuyla ilgili temasları olacağını kaydetti. Muhalefet kanadında yer alan Elani Laftsi ise çocuk parklarının yerlerinden sökülmesi meselesinin ilkbahara denk gelmesiyle vatandaşlardan birçok şikayet aldıklarını dile getirdi ve belediye yönetimini gerekenleri zamanında yapmamakla eleştirdi.

Spartakos listesi başkanı Kostas Karaiskos ise “Lüksemburg’daki çocuk parkları bu standartlara sahip mi?” sorusunu yönelterek belediye yönetimini yasal olmaya davet etti. Son olarak Nikos Fakiridis devlet bütçesinden yeterli maddi kaynak talep edilmesini önerdi.

Diğer belediye başkanlarının ve yönetimlerinin bu konuyla ilgili ne yapacağını da önümüzdeki günler gösterecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et