Οι παιδικές χαρές είτε θα πιστοποιηθούν είτε θα κλείσουν - Azınlıkça
Ειδήσεις

Οι παιδικές χαρές είτε θα πιστοποιηθούν είτε θα κλείσουν

Οι παιδικές χαρές είτε θα πιστοποιηθούν είτε θα κλείσουν

Να πιστοποιήσουν ή να κλείσουν τις παιδικές χαρές, καλεί τους τέσσερις δημάρχους του νομού Ροδόπης με έγγραφό της η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης.

Κατ’ ουσία τους ζητάει να εφαρμόσουν την σχετική νομοθεσία. Για το ποιες είναι οι ενέργειες του Δήμου Κομοτηνής για την πιστοποίηση των 76 παιδικών χαρών πόλης και οικισμών, ενημέρωσε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης. Η ενημέρωση έγινε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του συμβουλίου το βράδυ της 27ης Μαρτίου, με αφορμή το έγγραφο της εισαγγελέως. Από το σύνολο των 93 παιδικών χαρών που λειτουργούσαν στο Δήμο έχουν ήδη αποξηλωθεί 17.

Σήμερα ο Δήμος Κομοτηνής έχει έτοιμες προς πιστοποίηση 15 παιδικές χαρές. Επίσης για 13 παιδικές χαρές έχει προχωρήσει η διαδικασία ανακατασκευής, ώστε στη συνέχεια να γίνει η πιστοποίηση. Παράλληλα κατέθεσε αίτημα χρηματοδότησης στον TAP για τις παιδικές χαρές Θρυλορίου, Ροδίτη, Φύλακα, Δουκάτου και Κοσμίου. Τέλος θα διεκδικήσει χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Leader.

Πρόταση για διεκδίκηση κονδυλίων για παιδικές χαρές μέσω ιδιωτικών εταιρειών της περιοχής, κατέθεσε η Φελίνα Καζάκου και δεσμεύτηκε μάλιστα η ίδια να κάνει τις επαφές. Το ξήλωμα των παιδικών χαρών συνέπεσε με την αρχή της άνοιξης και γι’ αυτό γίναμε αποδέκτες παραπόνων, είπε η Ελένη Λαφτσή και έκανε λόγο για διαχρονικές ευθύνες των διοικήσεων του Δήμου, που στο παρελθόν δεν φρόντισαν να πιστοποιήσουν τις παιδικές χαρές. Δεν ξέρω αν στο Λουξεμβούργο οι παιδικές χαρές έχουν τέτοιες προδιαγραφές, σχολίασε ο Κώστας Καραΐσκος, καλώντας τον Δήμο να εφαρμόσει τη νομιμότητα. Τέλος ο Νίκος Φακιρίδης ανέδειξε το θέμα της διεκδίκησης επαρκών οικονομικών πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την κάλυψη των αναγκών των Δήμων και των δημοτών.

Απομένει να δούμε ποιες είναι οι ενέργειες των υπολοίπων δημάρχων της Ροδόπης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et