Kış sezonu indirimleri 31 Mart’a kadar uzatıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kış sezonu indirimleri 31 Mart’a kadar uzatıldı

Yunanistan’da bir süredir gündemde olan kış sezonu indirimlerinin 31 Mart’a kadar uzatılması konusunda kesin karara varıldı.

Sezonun 31 Mart’a kadar uzatıldığı, Bakanlık kararıyla açıklandı.

Gümülcine (Komotini) Ticaret Derneği, işletmelere yönelik açıklamasında, ürünlerin üzerine eski ve yeni fiyat yazılırken, isteyenlerin indirim oranını yüzde olarak da yazabileceklerini duyurdu.

Satılan ürünlerin yüzde 60’ının üzerinde indirim olması durumunda ise indirim yüzdesinin kesinlikle mağazada levha ile duyurulması gerektiğini belirten Dernek, indirim oranlarının farklı olması durumundaysa ‘yüzde …’den yüzde …’e varan indirimler’ diye ayrıntılı belirtilmesi gerektiğini ekledi.

İşletme sahiplerinin açıklayacakları oranların gerçeği yansıtması gerekirken, olası bir kontrol halinde eski fiyatı belgelemeleri gerekecek.

Herhangi bir çarpıtma tespit edilmesi halinde işletmelere en az 10 bin evrodan başlamak üzere yıllık gelirinin yüzde 1’i oranında ceza kesileceği aktarılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Kış İndirimleri: Bu Pazar Mağazalar Açık, Süpermarketler Kapalı

Yunanistan genelinde 14 Ocak Pazar günü mağazaların kış indirimleri için açık olacağı duyuruldu. Tüketicilere yönelik ipuçları
Devamını oku...
YaşamYunanistan Batı Trakya Haber

Market Alışverişinin Püf Noktaları: Evinizi Bütçenizle Dost Tutmanın 8 Yolu

Ekonomik dalgalanmalar, hemen hemen her hanenin bütçe planlamasını yeniden gözden geçirmesine neden olurken, tasarruf etmenin yolları da günden güne önem kazanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç’ta ‘Beyaz Gece’ 3 Ağustos’ta

Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) şehrinde mağazalarda büyük indirimlerin yapıldığı ‘Beyaz Gece’ bu yıl 3 Ağustos’ta gerçekleşecek.
Devamını oku...