Tsakalotos: 7 Nisan’a kadar teknik anlaşmaya varılacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tsakalotos: 7 Nisan’a kadar teknik anlaşmaya varılacak

Tsakalotos: 7 Nisan’a kadar teknik anlaşmaya varılacak

Yunanistan Maliye Bakanı Efklidis Tsakalotos kreditörlerin Yunanistan’a yönelik yardım programının ikinci değerlendirmesinin sanılandan daha hızlı ve önce tamamlanacağını söyledi.

“Temel siyasi konularda çözüm elde ettik ve şimdi küçük meseleleri hallediyoruz” ifadelerini kullanan Efklidis Tsakalotos “Gördüklerinize ve özellikle de gazetelerin manşetlerine inanmayınız” dedi.

Yunanistan Maliye Bakanı gazetecilere ise “hükümetin 7 Nisan tarihine kadar Yunanistan’ın kreditörleriyle teknik anlaşmaya varacağını” ifade etti.

Bundan sonra ise ülkenin borcu ile ilgili görüşmelerin başlayacağını kaydeden Tsakalotos, IMF’nin orta vadeli önlemler konusundaki tutumunun net olduğunu belirterek “Bu da piyasalara yönelik çok iyi bir sinyal olacak, parasal gevşeme programı için iyi bir işaret olacak ve likiditeye etkisi olacak” şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı Tsakalotos ayrıca önümüzdeki Perşembe günü bir basın toplantısı düzenleyerek hükümetin “birçok kişiyi etkileyecek” bir inisiyatifini açıklayacağını duyururken “ilk kez mevduatları bir önceki gelir beyanlarıyla bağlantılı hale getirmeyi başardık. Bu da önemli gelir sağlayacak ve vergi tabanını yükselteceğiz” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et