Τσακαλώτος: Τεχνική συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου - Azınlıkça
Ειδήσεις

Τσακαλώτος: Τεχνική συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου

Τσακαλώτος: Τεχνική συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου

Την πεποίθηση ότι η δεύτερη αξιολόγηση «θα κλείσει πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι φαίνεται» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Εχουμε λύσει τα βασικά πολιτικά ζητήματα και τώρα θα κλείσουμε τα μικρά» είπε σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή συμπληρώνοντας: «Να μην πιστεύετε αυτά που βλέπετε και αυτά που είναι στις εφημερίδες ειδικά στους τίτλους».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κορυφαίος υπουργός είχε διατυπώσει την βεβαιότητα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι η κυβέρνηση θα έρθει σε τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς, μέχρι τις 7 Απριλίου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ακόμη πως ακολούθως θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να έχει κάνει ξεκάθαρη τη θέση του για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα. «Και αυτό, είπε, θα είναι ένα πολύ μεγάλο σήμα για τις αγορές, θα δώσει και το σήμα για την ποσοτική χαλάρωση (QE) με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό για τη ρευστότητα» τόνισε ο υπ. Οικονομικών.

Εκτός αυτών, ο υπουργός προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Πέμπτη, κατά την οποία θα παρουσιαστεί «μια νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που θα εντυπωσιάσει πολλούς, καθώς για πρώτη φορά συνδέσαμε τις καταθέσεις με προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις και αυτό θα φέρει πάρα πολλά έσοδα. Άρα, θα αυξήσουμε την φορολογική βάση».’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et