Muzalas: Daha fazla mülteci ağırlayamayız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Muzalas: Daha fazla mülteci ağırlayamayız

Muzalas: Daha fazla mülteci ağırlayamayız

Yunanistan’ın Göç Politikasından Sorumlu Bakanı Yannis Muzalas Alman Spiegel dergisine verdiği demeçte mülteci ve göçmenlerle ilgili konuştu.

“Yunanistan’ın yükü zaten ağır. 60 bin mülteci ağırlıyoruz. Nüfusa oranla bu durum Almanya’ya tekabül ediyor” ifadelerini kullanan Bakan Muzalas “Dublin Anlaşmasının kuralları uygulanarak mültecilerin iade edilmesiyle Yunanistan’a daha fazla yük yüklemek yanlış olur. Ülke geneli mültecilerin barınması konusundaki sorunu henüz hallettik ve şimdi adalardaki sorunları çözme sürecindeyiz. Mülteci kriziyle Türkiye’den gelen baskı da azalmak bilmiyor” şeklinde konuştu.

Dublin Anlaşmasını uygulayacak durumda olmadıklarını ifade eden Muzalas “Almanların bu konunun siyasi veya ideolojik nedenlerle alakalı olduğunu ya da Almanların yardımlarını değerli bulmadığımızı düşünmemelerini istiyorum. Sadece Yunanistan artık daha fazla mülteci kaldırabilecek durumda değil. Tam kalkmışken yeniden düşmemize yol açmayın. Daha fazla bir tek mülteciyi bile ağırlayabilecek durumda değiliz. Avrupa’nın anlayışına çağrıda bulunuyorum” dedi.

AB-Türkiye mülteci anlaşmasıyla ilgili olarak ise Göç Politikası Bakanı “karmaşık bir anlaşma ve gri noktaları hâlâ var. Ancak bu anlaşma bir başarıdır, çünkü mülteci akınları önemli ölçüde azaldı ve bu çit örmeden başarıldı. Anlaşma sonrası günde sadece 60 mülteci geliyor” ifadelerini kullandı.

“Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye geri gönderilmesi sürecinde gecikmelerin olmasını doğal” bulan Bakan Muzalas “her münferit vakada uluslararası hukuka uygun davranılmaya özen gösteriliyor” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et