Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βουλγαρία - Azınlıkça
Ειδήσεις

Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βουλγαρία

Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βουλγαρία

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB της Βουλγαρίας κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές χθες με μικρό προβάδισμα, παίρνοντας την ευκαιρία να σχηματίσει ξανά κυβέρνηση μετά την παραίτηση του ηγέτη του Μπόικο Μπορίσοφ ως πρωθυπουργού τον Νοέμβριο, που οδήγησε σε πρόωρες εκλογές.

Το κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό κόμμα GERB είναι ο νικητής των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στην Βουλγαρία έχοντας εξασφαλίσει το 32,58% των ψήφων έπειτα από την καταμέτρηση του 89.7% των ψηφοδελτίων.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP) καταλαμβάνει την δεύτερη θέση με 26,8% και ακολουθεί η εθνικιστική συμμαχία Ενωμένοι Πατριώτες με 9,2%.

Δύο ακόμη κόμματα εξασφαλίζουν εκπροσώπηση στη βουλγαρική βουλή: το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (MRF ή HÖH) της μουσουλμανικής, κυρίως τουρκικής, μειονότητας της χώρας, που εξασφαλίζει το 8,9% των ψήφων, και το λαϊκιστικό Volya με 4,1%.

Το μειονοτικό κίνημα DOST που αποσπάστηκε πριν τις εκλογές από το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών με τη στήριξη της τουρκικής κυβέρνησης συγκεντρώνει 2,8% και δεν εισέρχεται στη Βουλή.

Πηγή: iefimerida.gr, in.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.