Gümülcine semalarındaki akbabanın ismi Sibir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine semalarındaki akbabanın ismi Sibir

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehrinde son zamanlarda görülen akbaba, Gümülcineliler arasında tartışma konusu olmuştu.

Rodop Çevreciler Grubu’ndan Ksanthippi Paraskeva, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gümülcine’de bir akbabanın dolaştığını, insanlar ve hayvanlar için zararsız olduğunu belirtirken, vatandaşların onu yakalamaya kalkmamasını, tırnakları ve gagasının tehlikeli olduğunu ekledi.

Paraskeva, akbabayı görebilenlerin ayağındaki ‘yüzüğü’ fotoğraf çekmelerini isterken, Dimitris Kokkinidis isimli vatandaşın bunu başardığı kaydedildi.

Yapılan inceleme sonucunda akbabanın isminin Sibir olduğu, Mayıs 2020’de, yavru iken, Hırvatistan’da kendisine ‘yüzük’ takıldığı ekleniyor.

Hatırlanacağı üzere 30 Ocak tarihinde akbabanın varlığı ile ilgili Azınlıkça’da ilk habere yer verilmişti ve Gümülcine (Komotini) şehrinin gökyüzünde yaklaşık yirmi gündür genç bir akbabanın dolaştığı duyurulmuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...