Almanya’da koronavirüs yasakları uzatıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya’da koronavirüs yasakları uzatıldı

Almanya’da koronavirüs yasakları 7 Mart’a kadar uzatıldı. Okullar ve kuaförlerin ise 7 Mart tarihinden önce açılabileceği söyleniyor.

Almanya genelinde koronavirüs vakalarının yüksek seyretmesi üzerine 16 Aralık 2020’de temel ihtiyaçların karşılanmasını sağlayan marketler, eczaneler, bankalar, akaryakıt istasyonları gibi işletmeler dışındaki tüm dükkanların kapatılması kararlaştırılmıştı.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve eyalet hükümetlerinin başbakanları koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin nasıl devam edeceğini kararlaştırmak üzere bugün bir araya geldi.

Yapılan yazılı açıklamada kapanma kararı alındıktan sonra vaka sayılarındaki düşüşe dikkat çekilerek Ekim ayından bu yana ilk kez yedi günlük vaka sayısının 100 bin kişide 80’in altına çekilebildiği ancak henüz hedeflenen 50 seviyesinin altına inilemediği belirtildi.

Virüs mutasyonlarının daha hızlı yayıldığına dikkat çekilen açıklamada mevcut korona kısıtlamalarının 7 Mart tarihine kadar uzatıldığı ifade edildi. Vatandaşlardan mesafe ve maske takma konusundaki kurallara uymaya devam etmeleri istendi. Bu çerçevede alışveriş merkezlerinde ve toplu taşımada tıbbi maske kullanma zorunluluğu devam ediyor.

Açıklamada okul ve kreşlerin açılmasının öncelik olduğu vurgulandı. Eğitim konusunda bağımsız karar alma yetkisi olan eyalet yönetimleri, okul ve kreşlerin hangi tarihte açılacağına kendileri karar verecek.

Berlin’e Hükümet Eden Belediye Başbakanı Michael Müller toplantı sonrasında başkentte okulların 22 Şubat tarihinde açılacağını duyurdu.

Açıklamada kuaförlerin hijyen kurallarına uymak kaydıyla 1 Mart’tan itibaren müşterilerine kapılarını açabileceği belirtildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya, Japonya'yı Geride Bıraktı, Dünyanın En Büyük Üçüncü Ekonomisi Oldu

Japonya, yaşadığı ekonomik daralma nedeniyle dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi unvanını Almanya’ya kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya’da Haftada 4 Gün Çalışma Uygulaması Test Edilmeye Başladı

Almanya’da çalışma yaşamında çığır açacak haftada 4 gün çalışma uygulaması test edilmeye başlandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanlar Hala Milyarlarca Alman Markı Saklıyor

Artan enflasyon oranları ve yaşam maliyetindeki yükselişe rağmen, pek çok Alman vatandaşının evlerinde hala kullanılmamış yüklü miktarda Alman Markı bulunuyor.
Devamını oku...