Hindistan’da buzul felaketi: Yüzlerce ölü ve kayıp - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hindistan’da buzul felaketi: Yüzlerce ölü ve kayıp

Hindistan, Himalayalar’dan kopan bir buzul kütlesinin baraja düşmesi sonucu sel felaketi yaşıyor. Yetkililer, 100-150 kişinin ölmüş olabileceğini belirtiyor.

Hindistan’ın Uttarakhand eyaletinin Chamoli bölgesinde buzul kopması sonucu meydana gelen heyelan ve Alaknanda ile Dhauliganga nehirlerindeki taşma, çok sayıda evin sürüklenmesine, stratejik köprülerin yıkılmasına ve binlerce kişinin tahliyesine yol açtı.

Uttarakhand eyaletinin Başbakanı Om Prakash, ilk etapta iki kişinin cansız bedenine ulaştıklarını söyledi.

Om Prakash “Tam sayı henüz teyit edilmedi ama 100-159 kişinin ölmüş olmasından endişe ediliyor” dedi.

Sel sebebiyle afet bölgesindeki bir hidroelektrik santralinin baraj inşaatında çalışan 150 işçinin kayıp olduğu belirtildi.

Reuters’a konuşan görgü tanığı Sanjay Singh Rana, “Çok hızlı geldi. Kimseye haber verecek zaman yoktu. Hepimizi sürükleyip götüreceğini düşündüm. Kaç kişinin kayıp olduğuna dair hiçbir fikrimiz yok” ifadelerini kullandı.

Olayın ardından ülkenin kuzey bölgelerinde alarm haline geçilirken, nehirdeki su seviyesinin normale dönmeye başladığı belirtildi.

Küresel ısınmayla iklimi değişen Himalayalar bölgesinde bulunan Uttarakhand, bundan ötürü heyelan ve sellerle birlikte anılan bir eyalet. Haziran 2013’te rekor düzeyde yağmurun yol açtığı sellerde yaklaşık 6 bin kişi ölmüştü.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Beos: ‘Yüksek katlara çıkın, sel Daniel'den daha kötü’

Daniel adlı kötü hava şartları ve sel felaketinin ardından bir başka kötü hava olayıyla Volos’ta yurttaşlar yine dramatik anlar yaşıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Teselya'da Sel Felaketi Sonrası 41 Gastroenterit ve 91 Solunum Yolu Enfeksiyonu Vakası Kaydedildi

Yunanistan’da Daniel adlı ölümcül sel felaketi sonrasında yaralarını sarmaya çalışan Teselya Bölgesi, son 24 saatte artan sağlık sorunları ile karşı karşıya. 
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da rekor fiyat artışı görülen ürünler hangileri?

Yunanistan’da orman yangınları ve sel felaketleri ile birlikte belirli ürünlerde rekor fiyat artışları vatandaşları zor durumda bırakıyor.
Devamını oku...