Yunanistan’da rekor fiyat artışı görülen ürünler hangileri? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da rekor fiyat artışı görülen ürünler hangileri?

Yunanistan‘da orman yangınları ve sel felaketleri ile birlikte belirli ürünlerde rekor fiyat artışları vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

MEGA’nın ana haber bültenine konuşan Ekonomi Editörü Nikos Filippidis, artan hassasiyete karşı bir tampon olarak hükümet tarafından açıklanan ürünlerdeki %5’lik indirimleri değerlendirdi.

Fahiş zamlar nedeniyle tedarikçiler altı ay boyunca %5 fiyat indirimi ile özel bir etiket koyacaklar. Halihazırda üç çok büyük endüstri firması %5’e varan fiyat indirimlerini kabul etmiş durumda, bunlardan ikisi gıda ve deterjan ve kozmetik tedarik eden büyük bir şirket.

Rekor Zamların Yaşandığı Ürünler

Yıkıcı sel felaketi ve yangınlardan kaynaklanan yeni fiyat artış dalgası henüz denkleme girmeden, bazı temel gıda ürünlerinin fiyatları çoktan yükselmiş ve ithalattan tüketiciye dağıtıma kadar belirli ürünler üzerinde fiyat kontrolleri başlatılmış durumda.

Özellikle şu ürünlerde rekor fiyat artışları görülüyor:
Şeker %25.7, zeytinyağı %23.5, patates %19.7, meyve suları %17.5, domuz eti %14.8, sığır eti %11.1, kuzu eti %8, peynir %15.4, yumurta %14.3, süt ürünleri %11.9, meyve %10.6, sebze %17.5 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...