İskeçe’de Sosyal Tüketici Kooperatifinin ilk marketi açıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de Sosyal Tüketici Kooperatifinin ilk marketi açıldı

İskeçe’de Sosyal Tüketici Kooperatifinin ilk marketi açıldı

İskeçe’deki (Xanthi) Sosyal Tüketici Kooperatifi “Mazi”nin (Birlikte) ilk marketi Kavalas sokağı 14 adresinde çalışmaya başladı.

thraki.com.gr sitesine konuşan Mazi yönetim kurulu üyesi Nikos Karvagiotis “Daha işin başındayız, ilk ürünlerimizi tedarik ettik. İskeçeli ve eyalet geneli üreticilerin ürünlerini almaya çalışıyoruz. Ancak bütün üreticiler talebimize karşılık vermediğinden marketi doldurabilmek için başka şirketlerin ürünlerini de alıyoruz. Şimdilik marketi doldurmayı başaramadık ancak her başlangıç zorludur” ifadelerini kullandı.

Kooperatiflerin hep birlikte bu marketi açtığını ve herkese hitap ettiklerini dile getiren Karvagiotis “Kooperatif fikrine inanan ve isteyen herkes gelip alışverişini buradan yapabilir. 150 üyemiz var. Şimdilik üç hedefimiz var. Ürün kalitesi, iş kadrosu oluşturmak ve üreticilerin marketimizde kendi raflarının olmasını sağlamak. Örneğin inanılmaz pekmez üreten Yenice (Genisea) Kooperatifi ürünü başka yerde satamıyor ancak bizde ise kendi rafı var” şeklinde konuştu.

Markette fiyatlar da oldukça cebe uygun. Mazi ile ilgili daha detaylı bilgiye ise www.mazi-syn.gr internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et