Batı Trakya’ya gelen Velopulos: Hepsi sınırdışı edilsin - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’ya gelen Velopulos: Hepsi sınırdışı edilsin

Aşırı sağcı Yunan Çözümü (EL) partisi lideri Kiryakos Velopulos, hükümetin genişletmeyi planladığı Batı Trakya’nın Evros (Meriç) ilindeki mülteci kampını ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında yaptığı açıklamalarda tüm siyasi parti liderlerinin bölgeyi ziyaret etmesi gerektiğini söyleyen EL lideri, hükümetin plansız ve projesiz ülkenin dört bir yanına ‘illegal göçmen’ serptiğini, bunda yerel yöneticilerin de payı olduğunu söyledi.

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ile Kumçiftliği (Orestiada) Belediye Başkanı Vasilis Mavridis’in de bu durumda suç ortağını söyleyen Velopulos, mülteci kampının genişletilmesi kararının ‘milli suç’ olduğunu belirtirken, ‘Yunan ordusunun ardına kim olduğunu bilmediğin insanları koyamazsın’ ifadelerini kullandı.

Mülteci sorununda tek çözümünün EL’nin önerisi olduğunu, ilk etapta kimsenin kalmadığı adalara götürülüp oradan da sınırdışı edilmeleri gerektiğini söyleyen Velopulos, ‘Onları biz davet etmedik, istemedik, varlıklarıyla yerel toplumlara sorun yaratmaya hakları yok’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...