Mevsimler köprüsü kullanılamaz durumda - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mevsimler köprüsü kullanılamaz durumda

Mevsimler köyü köprüsü kullanılamaz durumda.

Rodop ve Evros illerinde 12 Ocak Salı günü yaşanan sel felaketi bölgede özellikle ulaşımı sağlayan yollar olmak üzere ciddi zarara neden oldu. Zarar gören köylerden biri de Mevsimler köyü.

Sel felaketinde zarar gören köylerden biri de Evros ilinde Sofulu Belediyesi’ne bağlı Mevsimler (Mesimeri) köyü oldu. Köyün ulaşımını sağlayan köprü sel felaketinin ardından kullanılamaz duruma geldi.

Mevsimler köyü sakinleri köprünün zarar görmesi nedeniyle Büyük Derbent istikametine ulaşımın kesildiğini ve köprünün kullanılamaz durumda olduğunu aktarıyorlar.

Köylerinin Sofulu Belediyesi’ne bağlı olduğunu belirten vatandaşlar “Ulaşımımız Büyük Derbent tarafına kesilmiş durumda, sadece Ruşanlar üzerinden bir ulaşım mümkün. Keza Küçük Derbent ve Ruşanlar arası yolun durumu da çok kötü” sözleriyle ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.

Belediye yetkililerinin yıllardır köyün yollarını asfaltlamaması nedeniyle Mevsimler köyü sakinleri uzun zamandır ulaşım sorunları yaşıyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Çiftçilerinden Kipi Sınır Kapısı'nda 4 Saatlik Barikat

Batı Trakya’nın Evros ilçesinde çiftçiler, Yunanistan genelindeki protesto hareketine güçlü bir katılım göstererek, Türkiye ile Yunanistan arasındaki geçiş noktalarından Kipi Sınır Kapısı’nı dört saat süreyle trafiğe kapatma kararı aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros Çiftçileri Kipi Gümrük Kapısını Kapattı

Batı Trakya’nın Evros bölgesindeki çiftçiler, sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan Kipi Gümrük Kapısı’nı sembolik bir eylemle 3 saat boyunca kapattılar.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Rüzgar Türbinlerine Çarparak Can Veren Kuşların Sayısı 500'ü Geçti

Batı Trakya’da, Evros ve Rodop bölgelerindeki rüzgar türbinleri, ekosistem üzerinde önemli bir etki yaratıyor. Yapılan araştırmalar, bu türbinlerin kuş ve yarasalar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ortaya koyuyor.
Devamını oku...