Gümülcine’de 4 köye nesli tükenmekte olan kerkenezler için yuva hazırladılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de 4 köye nesli tükenmekte olan kerkenezler için yuva hazırladılar

Gümülcine’de 4 köye nesli tükenmekte olan kerkenezler için yuva hazırladılar

Küçük bir doğan türü olan kerkenez kuşu için Gümülcine (Komotini) Belediyesine bağlı dört köyde özel yuvalar hazırlandı.

Nestos-Vistonida-İsmarida Deltası İdare Kurumunun Gümülcine Belediyesi ve MKO Green Balkans (Bulgaristan) kurumuyla birlikte küçük kerkenez kuşuyla ilgili bilgilendirme paneli düzenledikleri kaydedildi. Bahsekonu kuş türünün Batı Trakya’da sadece Rodop iline bağlı dört köyde yuva yaptığı biliniyor. Nesli tükenmek üzere olan bu kuş Sarıca (Kalamokastro), Küçük Doğanca (Mikro Dukato), Büyük Doğanca (Megalo Dukato) ve Ag. Theodori köylerine yuva yapıyor.

Yunanistan’a ilkbaharda gelen küçük kerkenez farklı bölgelerde özellikle de kiremitlerin altındaki deliklerden istifade ederek yuva kuruyor.

Çocuklara yönelik bilgilendirme kampanyası çerçevesinde bu dört köye 14 adet suni yuva kuruldu. Böylece Sarıca, Küçük Doğanca, Büyük Doğanca ve Ag. Theodori köylerinden öğrencilere çevre dersinin yanı sıra öğrencilere küçük kerkenezleri yakından takip etme fırsatı sunuldu. Hatta Sarıca’da iki yuva köy okuluna yerleştirildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et