Papazların dediği olacak: Noel yortusunda kiliseler böyle açılacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Papazların dediği olacak: Noel yortusunda kiliseler böyle açılacak

Yunanistan’da hükümet ile Ortodoks Kilisesi arasında Noel, Yılbaşı ve Theofania yortularında ayinlerin nasıl yapılacağı konusunda uzlaşmaya varıldı.

Buna göre Noel, Yılbaşı ve Theofania günlerinde kiliselerde maksimum 25 olmak üzere 15 metre kare başına 1 mümin olacak şekilde ayin yapılacak olup, metropolitan kiliselerde ise mümin sayısı en fazla 50 olacak.

Yine aynı şekilde tüm bu yortular sürecinde toplu ayinlerler yapılmayacak olup, müminlerin bireysel olarak dua etmek üzere kiliselere gitmesine izin verilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Borçlarını Ödememek İçin Papaz Oldu

Yüksek ciro elde eden bir deri ticareti işi yürüten Patralı işadamı, 14 yıl önce ortadan kayboldu. Ancak, mağdurları onu sosyal medyada bulmayı başarırken adamın papaz olduğunu öğrendiler.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da hastanelerde ve sağlık merkezlerinde maske zorunluluğu kaldırıldı

Yunanistan’da hastanelerde koruyucu maske kullanma zorunluluğunun yanı sıra, koronavirüs aşısı olmayan veya aşılarını tam yaptırmayan sağlık çalışanlarına Kovid hızlı testi uygulaması da kaldırılıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İşadamı, borçlarından kurtulmak için papaz oldu

Yunanistan’ın Patra şehrinde deri ticaretiyle uğraşan, ciroları yüksek bir iş adamı işyerini kapatma kararı aldı ve ortadan kayboldu.
Devamını oku...