Yunan hükümeti askeri harcamayı beş kat artırıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan hükümeti askeri harcamayı beş kat artırıyor

Yunanistan ile Türkiye arasında süren gergin süreç ve Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığı ve deniz hakimiyeti konusunda iki ülke arasında yaşanan kriz nedeniyle savunma harcamaları ve bütçeleri arttırılıyor.

Kiryakos Miçotakis liderliğindeki ND hükümeti, Doğu Akdeniz krizi nedeniyle askeri harcamasını beş kat artırma kararı aldı.

Yunanistan, gelecek yıl için 2,5 milyar euro askeri harcama yapmayı planlıyor. Bu meblağ, 2020’deki harcamanın beş misline tekabül ediyor.

Yunanistan hükümetinin gelecek yıl için öngördüğü savunma bütçesinin bugün parlamentoda tartışıldıktan sonra onaylanması bekleniyor. Yunan medyası, Başbakan Mitsotakis’in parlamentoda çoğunluğu elinde tutması nedeniyle planın önünde büyük bir engel olmadığını belirtiyor.

Bu kapsamda Yunanistan, Fransa’dan 18 Rafale tipi savaş uçağı alacak. Satış anlaşmanın önümüzdeki hafta Fransız Savunma Bakanı Florence Parly’nin de katılacağı bir törenle imzalanması bekleniyor.

Atina askerî harcamalar kapsamında dört yeni fırkateyn alımı da yapacak.

Yunanistan, 2019 yılında gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 2,3’ünü savunmaya harcamıştı. Atina, bu bütçeyle askerî harcama yapan NATO ülkesi sıralamasında ABD ve Bulgaristan’ın ardından üçüncü basamakta yer almıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...