Almanya Şansölyesi Merkel'den sert kısıtlamalar için çağrı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya Şansölyesi Merkel’den sert kısıtlamalar için çağrı

Çin‘den çıkarak tüm dünyayı kasıp kavuran küresel koronavirüs Kovid-19 salgınında başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri ikinci dalgayı yaşıyor.

Yunanistan bir aydır sokağa çıkma yasağı ve ek önlemler uygulamasına rağmen günlük vaka sayıları istenen seviyede düşürülemiyor.

Korona salgınında zor günler geçiren ülkelerden biri de Almanya. Salgına karşı eyaletler arasında farklı tedbirlerin alındığı Almanya’da korona kaynaklı ölümlerde görülen artış endişelere neden oluyor

Almanya’da son 24 saat içerisinde bugüne kadar yaşanan en yüksek ölüm vakası gerçekleşti. Almanya’da sadece bir günde 590 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Ülkede, Leopoldina Ulusal Bilim Akademisi tarafından 24 Aralık ile 10 Ocak tarihleri arasında “sert kapanma” çağrısı yapılıyor. Bu kapsamda ülkede iş yerleri ve okulların kapanmasının yanı sıra alkol yasakları da gündemde.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Bilim Akademisi’nin tavsiyesine yeşil ışık yaktı ve yıl başında sert kısıtlamalar için çağrı yaptı. Merkel, Noel tatiline 16 Aralık’ta başlanması çağrısında da bulundu.

Başbakan Merkel, “(Fiziksel) temaslar hâlâ çok yüksek. Bunlara yönelik kısıtlamalar yeterli değil” ifadesini kullandı. 

DW Türkçe’nin haberine göre federal hükümet tarafından böyle bir karar alınması durumunda eyaletlerin buna onay verip vermeyeceği henüz bilinmiyor. 

Merkel’in eyalet yönetimleri ile kısıtlamalarla ilgili istişare toplantısı için hazır olduğu belirtiliyor. 

Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti başbakanı Armin Laschet de Almanya genelinde önlem alınması çağrısında bulundu.

“Ortak çözümler bulmalıyız” diyen Laschet, durumun kontrolden çıktığı eyaletlerin hemen eyleme geçmesi gerektiğini söyledi. Saksonya eyaletini örnek gösteren Laschet, eyalette pazartesi gününden itibaren okul, kreş ve dükkânların kapanacağını söyledi.

Aşağı Saksonya eyaleti hükümet sözcüsü Anke Pörksen ise eyalette okulların 18 Aralık’a kadar açık kalacağını ifade etti.

Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn da, Bavyera ve Saksonya eyaletlerinde daha sert kısıtlamalara karar verilmesinin yerinde bir karar olduğunu belirterek sokağa çıkma kısıtlamaları, sınıflarda dönüşümlü ders yapılması ve alkol satışının yasaklanması gibi bölgesel uygulamaların masada olduğunu kaydetti.Leopoldina Ulusal Bilim Akademisi, salgını kontrol altına alabilmek için 24 Aralık ile 10 Ocak tarihleri arasında Almanya’nın tamamında “sert bir kapanmanın” geçerli olmasını teklif etmişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya, Japonya'yı Geride Bıraktı, Dünyanın En Büyük Üçüncü Ekonomisi Oldu

Japonya, yaşadığı ekonomik daralma nedeniyle dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi unvanını Almanya’ya kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya’da Haftada 4 Gün Çalışma Uygulaması Test Edilmeye Başladı

Almanya’da çalışma yaşamında çığır açacak haftada 4 gün çalışma uygulaması test edilmeye başlandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanlar Hala Milyarlarca Alman Markı Saklıyor

Artan enflasyon oranları ve yaşam maliyetindeki yükselişe rağmen, pek çok Alman vatandaşının evlerinde hala kullanılmamış yüklü miktarda Alman Markı bulunuyor.
Devamını oku...