Gümülcine Hastanesinde ameliyat listesi uygulaması başlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Hastanesinde ameliyat listesi uygulaması başlıyor

Gümülcine Hastanesinde ameliyat listesi uygulaması başlıyor

Gümülcine (Komotini) Şişmanoğlu Devlet Hastanesinde ameliyat listeleri uygulaması 1 Nisan’dan itibaren hayata geçirilmeye başlıyor.

Hastane Müdürü Yorgos Filippidis “1 Nisan’dan itibaren yayınlanacak ameliyat listelerinin herkese açık olacağı ve ameliyat olacak hastaların sıralamasına yer verileceğini” kaydetti.

Hastanenin her kliniğine özel bir liste olacağı ifade edilirken, listelerdeki öncelik sırası ise hastanın ne zaman muayene edildiği, hangi belirtilere sahip olduğu, sağlık durumunun gidişatı, hastalığıyla ilgili gelişme gibi bazı etkenler göz önünde bulundurularak hazırlanacak. Azınlıkça’daki habere göre listenin sadece acil durumlarda değiştirilebileceği belirtildi.

Şeffaflığın sağlanmasını hedefleyen ameliyat listelerinin ise her haftanın sonunda hastanenin internet sitesine yükleneceği kaydedildi.

Gümülcine Hastanesinde bu amaçla bir komisyon kurulduğu ve komisyonun her vakayla ilgili karar vereceği ifade edilirken, Filippidis sekreterlik desteği vermesi için bir idari personelin de görevlendirildiğini kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et