Ξεκινούν οι λίστες χειρουργείων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ξεκινούν οι λίστες χειρουργείων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Ξεκινούν οι λίστες χειρουργείων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Στις 1 Απριλίου τελικά θα ξεκινήσει η ανάρτηση των λιστών χειρουργείων στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου Κομοτηνής, όπου θα απεικονίζεται η σειρά προτεραιότητας των προς εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων και θα είναι προσβάσιμη από όλους, τόνισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης.

Σε αυτή θα μπαίνουν τα περιστατικά ανά χειρουργείο, και θα υπάρχει μια σειρά προτεραιότητας ανάλογα με μια σειρά από παράγοντες, που είναι το πότε κάποιος εξετάστηκε, τι συμπτώματα έχει, ποια η κλινική του εικόνα και ποια η εξέλιξη της νόσου του, και η λίστα θα αλλάζει μόνο σε περίπτωση κάποιας έκτακτης ανάγκης.

Το μέτρο αναμένεται να βοηθήσει και στη συντόμευση των χρόνων των χειρουργείων, καθώς αυτά πλέον θα γίνονται οργανωμένα και συντονισμένα, αλλά και στη διασφάλιση του ασθενή από την αυθαιρεσία, μιας και σκοπός του συστήματος είναι να προάγει την διαφάνεια, με τη λίστα να δημοσιεύεται στο τέλος κάθε εβδομάδας στον ιστότοπο του Νοσοκομείου.

Ήδη στο Νοσοκομείο Κομοτηνής έχει δημιουργηθεί η επιτροπή χειρουργείου από γιατρούς που θα αποφασίζουν για την αναγκαιότητα κάθε περιστατικού και κατά πόσο, και πού, αυτό θα μπαίνει στην προκαθορισμένη λίστα, ενώ έχει οριστεί και μία διοικητική υπάλληλος από τον κ. Φιλιππίδη για τη γραμματειακή υποστήριξη.

Ο κ. Φιλιππίδης, μιλώντας στον «ΠτΘ», υπενθύμισε πως οι λίστες είναι ξεχωριστές για κάθε κλινική.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.