İngiltere’de başarılı bir Batı Trakyalı genç kadın: Eda Molla Hüseyin - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere’de başarılı bir Batı Trakyalı genç kadın: Eda Molla Hüseyin

Eda Mola Hüseyin

Aslen Batı Trakya’nın Gümülcine şehrinden olan Eda Molla Hüseyin dünya genelinde 96 ülkede bulunan “Religions for Peace Birleşmiş Krallık”ın (RfPUK) Londra merkezinde Gençlik Kolu koordinatörü olarak görev yapacak.

 EDA MOLLA HÜSEYİN KİMDİR?

1991 yılında Yunanistan’ın Gümülcine şehrinde doğan Eda Molla Hüseyin, eğitimini Volos Teselya Üniversitesi’nin Tarih ve Sosyal Antropoloji Bölümü’nden mezun olarak tamamladı.

Bilgi ve tecrübelerini üyesi olduğu “Ένωση Προφορικής Ιστορίας” (Sözlü Tarih Derneği) kurumunda araştırmacı olarak değerlendirip, insan hakları, insan ilişkileri ve yaşam tarzlarını ilgilendiren konuları kaleme aldı.

2018 yılında Gümülcine’de Dimokritio Üniversitesi Tarih ve Etnoloji Fakültesi’nin öncülüğünde düzenlenen “Kimlikler ve Kriz Dönemlerinde Farklılıklar” adlı panelde sunmus olduğu projesi “Bulgar işgali döneminde Batı Trakya’daki Hristiyan ve Müslümanlar arasındaki sosyal ilişkiler” projesi büyük beğeni topladı.

Büyük ilgi gören proje aynı zamanda derneğin ismi altında basılacak olan akademik kitapta yer alacak.

 İNGİLTERE’DEKİ MÜZELERDE ÇALIŞIYOR

Yunanistan’da kazanmış olduğu iş deneyimlerini İngiltere’de devam ettiren Eda Molla Hüseyin, British Museum ve Horniman Museum and Gardens müzelerinde koordinatör asistanı olarak görev yapıyor.

Bunun yanı sıra Londra Westminster Üniversitesi’nden, “Birleşmiş Milletler (UN) – Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim” rolüne odaklandığı araştırması ile ‘Strateji Geliştirme, Etkinlik Planlama ve Yönetimi’ bölümünden Yüksek Lisans derecesine (HONS) sahip.

Deneyimli bir etkinlik koordinatörü olarak kariyerine devam eden Eda Molla Hüseyin, dünya genelinde 96 ülkede bulunan “Religions for Peace Birleşmiş Krallık”ın Londra merkezinde, Ulusal İnançlar-Arası Gençlik Kolu kurucusu ve koordinatörü olarak görev yapıyor.

RfPI NEDİR?

“Religions for Peace International” küresel hareketi, 1970’teki kuruluşundan bu yana Dinler arası konseylerde, yerel, ulusal ve bölgesel düzeylerde değişim yaratan olarak, çalışan dinler arası kadın ve gençlik ağlarıyla öne çıkıyor. Zorluklara, şiddet ve ayrımcılıktan çevresel bozulmaya kadar, kimseyi geride bırakmadan her konuya cesur çözümlerle yanıt veriyor.

Eda Molla Hüseyin, gençlerin etik kurallarını titizlikle işlerinde ve özel hayatlarında uygulamalarını ve vizyon sahibi olmalarının önemini vurguluyor ve ekliyor:

“Birlikte çalıştığımızda daha güçlü, ilham verici ve daha etkili olduğumuza dair inancım sonsuz olup, gençlerin somut ve kapsayıcı girişimleri olması, uyum içinde birlikte çalışmalarını savunuyorum. Religions for Peace UK Gençlik Kolu olarak biz bunu sağlıyoruz.”

Farklı dinler arası projelerin planlanıp uygulanmasını yöneten, etkinlikler ve konferanslar düzenleyen, bütçe ve sosyal medya ağlarını yöneten Eda Molla Hüseyin, Religions for Peace UK İngiltere Yönetim Kurulu üyesi de olup Genç Kadınlar için Liderlik Eğitimi programını geliştirmekte.

İlgi alanlarını ve yapmış olduğu araştırmaları Faith Initiative Magazine UK dergisinde düzenli olarak yayınlanarak okurlara ve ilgililere katkıda bulunmaktadır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...