Vergiden muaf tutulan gelir sınırı 5.900 euro’ya düşüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Vergiden muaf tutulan gelir sınırı 5.900 euro’ya düşüyor

Vergiden muaf tutulan gelir sınırı 5.900 euro’ya düşüyor

Yunanistan’ın kreditörleriyle on gündür sürdürdüğü müzakereler çerçevesinde vergiden muaf tutulacak gelir sınırının düşürülmesi konusunda anlaşma sağlandı.

Pazar günü yayınlanan Atina gazetelerinde Yunanistan’ın kreditörleriyle yaptığı müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini yazarken, vergiden muaf tutulacak gelir sırını ve alınacak önlemlere karşı alınacak önlem paketi konusunda anlaşma sağlandığını kaydediyorlar.

Ethnos gazetesi vergiden muaf tutulacak gelir sınırı konusunda gayrisafi yurtiçi hasılanın %1’i oranında önlem alınacağını ve değişikliklerin 2019’dan itibaren geçerli olacağını kaydediyor. Yani 2019 yılında elde edilecek ve 2020 yılında beyan edilecek gelirler için geçerli olacak.

Bu da bugün için 8.636 euro olan vergiden muaf tutulan gelirin 5.900 euro’ya çekilmesi ve aile durumuna göre değişmesi öngörülüyor.

Bekarlar için vergiden muaf tutulacak gelir 5.600 euro’dan başlarken, çocuklu aileler için aşamalı olarak bu sınır 5.900 euro’nun üzerine çıkıyor.

Ta Nea gazetesi ise bu konuda sağlanan anlaşmaya ayda 500 euro maaş alanların bile artık vergi ödeyeceğini yazıyor. Bir başka deyişle yeni düzenlemeler 10.000 euro’ya kadar geliri olan vergi mükellefleri de 220 ile 602 euro arasında değişen vergiler ödeyecek.

Karşı önlemler cephesinde, yani hükümetin alacağı her önlem için vatandaşların sırtındaki yükü azaltacak önlemlerle ilgili olarak Ethnos gazetesi bu hususlara dikkat çekiyor:

– büyük kalkınma paketi.
– işletme ve şirketlere yönelik vergilendirmenin düşürülmesi.
– sigorta ödemelerinin düşürülmesi ve emeklilerin desteklenmesine yönelik önlemler.
– sosyal politika faaliyetleri.
– istihdam programları.
– küçük gayrimenkul sahiplerinin ödediği ENFIA’nın hafifletilmesi.

Emekli maaşları konusunda ise henüz anlaşma sağlanmış değil.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.