Hintliler düğün yapmak için Atina’daki otelleri kapadı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hintliler düğün yapmak için Atina’daki otelleri kapadı

Hintliler düğün yapmak için Atina’daki otelleri kapadı

Nisan ayı ortalarında Atina şehri masallardan çıkma bir Hint düğününe ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, başkente dört günde yarım milyon euro para akacak.

Atina’daki Grande Bretagne ve King George otellerinin Genel Müdürü Tim Ananiadis Kathimerini gazetesine yaptığı açıklamada “bunun Atina’nın merkezinde yapılacak gelmiş geçmiş en büyük Hint düğünü olacağını” belirtiyor.

Düğün törenine katılacak 400 davetli için Atina’nın iki büyük ve lüks otelinin tamamının kapatıldığı öğrenilirken, sadece otel, yemek ve düğüne paralel etkinlikler için 350 bin euro harcanacak.

Londra ve Nijerya’dan olan müstakbel çiftin ailelerinin Hindistan kökenli olduğu belirtilirken, düğün için aday olan Cenevre, Amsterdam ve Atina arasından çiftin Yunanistan’ın başkentini tercih ettiği kaydediliyor.

Düğün turizmi

Yunanistan’ın düğünler konusunda en meşhur turizm destinasyonu ise hiç şüphesiz Santorini adası. Belediye Başkanı Anastasios Zorzos geçen yıl çoğunluğu yabancı olmak üzere 800 düğün izni alındığını kaydediyor. Bunlara, izin gerektirmeyen durumlar da eklendiğinde adada yapılan düğünlerin sayısı bir hayli artıyor.

Özellikle de Çinlilerin son yıllarda bir diğer ada olan Girit’e düğün yapmak için büyük ilgi gösterdiği belirtiliyor.

Balkanlı ve Türk turistlerin ise Selanik’te düğün, Halkidiki’de balayı seçeneğini tercih ettiği kaydediliyor. Mikonos, Rodos, Kerkira, Siros ve diğer adalar da düğünler için Yunanistan’ın meşhur destinasyonları arasında yer alıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et