Çipras: Drama’daki durum içler acısı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: Drama’daki durum içler acısı

Yunanistan’da eski başbakan ve anamuhalefetteki SYRIZA partisi lideri Aleksis Çipras, Drama Hastanesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret sonrasındaki açıklamalarında hükümeti topa tuttu.

Drama’daki durumun içler acısı olduğunu, doktorların ve sağlık personelinin kendisine ilettiklerini açıklayarak insanları korkutmak istemediğini belirten Çipras, “Drama Hastanesi tamamen Kovid-19 hastanesine dönüşmüş durumda. Bugün değil dün alınmış olması gereken önlemler ise hâlâ alınmış değil” ifadelerini kullandı.

Pandeminin ilk dalgasında Kuzey İtalya’da yaşananların Yunanistan’da yaşanmayacağını tahmin ettiğini belirten anamuhalefet lideri, yanıldığını, özellikle Kuzey Yunanistan’da durumun vahim olduğunu belirtti.

Drama Hastanesi’nde vaziyetin kontrol dışında olduğunu, hükümetin bunda büyük sorumluluğu olduğunu söyleyen Çipras, fakat şu anda önceliğin sorunlara çözüm bulunmasının ve insan hayatının olduğunu vurguladı.

Hükümetin uyguladığı polikayla suç işlediğini belirten SYRIZA lideri, Kuzey Yunanistan’daki soruna bir an önce çözüm bulunmazsa olayın Güney Yunanistan’a da sıçrayacağının altını çizdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aleksis Çipras'tan Çarpıcı Açıklamalar: Solun Yol Ayrımı ve Demokrasinin Kara Lekesi

Yunanistan’ın eski Başbakanı Aleksis Çipras, Kathimerini, Yunanistan Ulusal Bankası Kültür Vakfı, Delphi Forumu ve London School of Economics (LSE) Yunanistan Gözlemevi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Seçim sonrası: 50 yıl sonra” temalı konferansta açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Drama'da Gece Yarısı Trajik Kaza: 2 Can Kaybı Var

Drama-Exohis Ulusal Yolu, Cuma gecesini Cumartesi’ye bağlayan saatlerde korkunç bir trafik kazasına sahne oldu. 
Devamını oku...