Gümülcineli ile Keşanlının posta güvercini dostluğu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcineli ile Keşanlının posta güvercini dostluğu

Gümülcineli güvercinsever ve Trakya Güvercin Dostları Derneği Başkanı Kostandinos Simos, bir posta güvercini sayesinde Keşanlı bir Türkle nasıl arkadaş olduğunu anlattı.

Gümülcine devlet radyosu ERA Komotinis’ten gazeteci Maria Nikolau’ya konuşan Simos, Asprovalta’dan saldıkları posta güvercinin Gümülcine’ye dönerken yolunu kaybettiğini ve Türkiye’nin Keşan şehrine vardığını söyledi.

Güvercini daha önce Kavala’dan saldıklarını ve geri geldiğini söyleyen güvercinci, Asprovalta’dan dönüşte ise devasa dağların olmasından dolayı güvercinlerin çoğu zaman yönünü kaybettiğini, son yolculukta %80’inin kaybolduğunu vurguluyor.

Kendisinin posta güvercininin de kaybolduğunu bildiren Simos, güvercinin Keşan’a vardığını, orada ayağındaki madalyondan sahibinin Gümülcineli olduğunu gören Keşanlı güvercincinin Batı Trakyalı bir tanıdığını arayarak haber verdiğini anlatıyor.

Kendisiyle iletişime geçtiklerini belirten Simos, “Gümülcine’ye gelmesi için randevulaşmıştık ama araya koronavirüs yasakları girdi. Güvercinin durumu iyiymiş ve yavruları bile olmuş. Sınırlar açılınca kendisini Gümülcine’de ağırlayacağım. Güvercin sayesinde bir dost kazandım” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...