Şansölye Merkel: Berlin’de salgın kontrolümüzde değil - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Şansölye Merkel: Berlin’de salgın kontrolümüzde değil

Koronavirüs salgınında Yunanistan son haftalarda ikinci dalga ile boğuşurken Almanya‘da da salgın bazı bölgelerde kontrolden çıkmış durumda.

Özellikle Almanya’daki bazı eyaletlerde koronavirüs vakalarında ciddi artışlar görülüyor.

Alman hükümeti ay başında aldığı tedbirlerin sıklaştırılmasını istemişti ancak bu kabul görülmedi ve karar 25 Kasım’a ertelendi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs salgınında durumun ciddiyetini sürdürdüğünü belirterek, yaklaşık 700 bin Türkiyelininin yaşadığı başkent Berlin dahil bazı bölgelerde salgının yayılma hızından büyük endişe duyduğunu ifade etti.

Bu bölgelerde durumun kontrol altında olmadığını kaydeden Merkel, vaka sayılarındaki patlama yavaşlasa da rakamların hala çok yüksek olduğunu belirtti.

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Suddeutsche Zeitungun düzenlediği ekonomi zirvesinde konuşan Merkel, salgın nedeniyle kamusal yaşama getirilen kısıtlamaların, görevi süresince aldığı en zor kararlar arasında bulunduğunu belirterek vatandaşlardan alınan kısıtlama önlemlerine anlayış göstermelerini istedi.

Pazartesi günü eyalet başbakanlarıyla yapılan toplantıda tedbirlerin sıkılaştırılması kararının 25 Kasım’a ertelenmesini de eleştiren Merkel, kendisinin dünkü toplantıdan daha fazlasını beklediğini söyledi.

Merkel, kararların alınmasında bazen yavaş davranıldığı eleştirisinde bulunarak her geçen günün önemli olduğunu ve tereddütün daha da fazla maliyete yol açtığını kaydetti. “Yoğun bakım yataklarının dolmasını beklersek çok geç kalmış oluruz” uyarısı yapan Merkel, koronavirüsle mücadelede en önemli konunun temaslıların takibi olduğunu vurguladı.

Alman nüfusunun yüzde 30 ila yüzde 40’lık bölümünün koronavirüs açısından riskli grupta yer aldığına dikkat çeken Merkel, korona önlemlerinin gevşetilebilmesi için yedi günlük dilimde 100 bin nüfus başına düşen vaka sayısının 50’nin altına inmesi gerektiğini söyledi.

Almanya’da salgın hastalıklar konusunda yetkili Robert Koch Enstitüsü verilerine göre bu sayı şu an 141.

Aşı çalışmaları konusunda da konuşan Merkel, aşı çalışmalarındaki ilerlemelerden memnuniyet duyduklarını belirterek, sunulacak aşıların en yüksek standartlara sahip olmasını sağlayacaklarını kaydetti. Merkel, aşılanmanın zorunlu tutulmayacağını da sözlerine ekledi.

Koronavirüsün ekonomiye etkilerine de değinen Merkel, salgın öncesinde sağlıklı durumda bulunan şirketlere kış aylarında da yardım için elden gelen tüm desteğin verileceğini kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya, Japonya'yı Geride Bıraktı, Dünyanın En Büyük Üçüncü Ekonomisi Oldu

Japonya, yaşadığı ekonomik daralma nedeniyle dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi unvanını Almanya’ya kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya’da Haftada 4 Gün Çalışma Uygulaması Test Edilmeye Başladı

Almanya’da çalışma yaşamında çığır açacak haftada 4 gün çalışma uygulaması test edilmeye başlandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanlar Hala Milyarlarca Alman Markı Saklıyor

Artan enflasyon oranları ve yaşam maliyetindeki yükselişe rağmen, pek çok Alman vatandaşının evlerinde hala kullanılmamış yüklü miktarda Alman Markı bulunuyor.
Devamını oku...