Kastoria’daki taksici cinayetinin sır perdesi aralandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kastoria’daki taksici cinayetinin sır perdesi aralandı

Kastoria’daki taksici cinayetinin sır perdesi aralandı

Kastoria’da katledilen 52 yaşındaki taksi şoförü cinayetinin arkasındaki sır perdesi aralandı.

Taksi şoförünün katilinin 30 yaşında özel koruma görevlisi olduğu belirlendi. Cinayeti itiraf eden zanlı  ifadesinde “maddi açıdan sıkıntılı günler geçirdiğini ve taksiciyi soymak istediğini, silahıyla tehdit ettiğinde ise taksi şoförünün kaçmaya başladığını, kendisinin de onu takip ederek öldürdüğünü” dile getirdi.

Polis kurmayları ise cinayetin sebebiyle ilgili olarak iki şahsın arasındaki hesaplaşma senaryosu üzerinde dururken, özel koruma memurunun verdiği ifadenin gerçekleri yansıtma ihtimalinin de yüksek olduğu kaydediliyor. Zira katilin ve maktulün önceden tanıştıklarına dair hiçbir kanıt yok.

Ayrıca cinayetin önceden planlanarak işlendiği düşünülmüyor. Zira katilin 45’lik tabancasını kullanarak taksi şoförünü öldürdüğü ve tabancasından dolayı yakalandığı kaydediliyor. Kastoria’da 45’lik tabancaya sahip tek özel güvenlik görevlisi olması nedeniyle, katil zanlısı olarak tutuklanmış ve sonunda cinayeti itiraf etmişti.

Maktulün üzerinde ayrıca 550 euro para ve cep telefonu bulunmuştu ve katilin paraları çalmadığı tespit edilmişti.

Cinayetin sır perdesi ise 45’lik tabancanın yanı sıra, güvenlik kameralarındaki görüntüler ve cinayetin işlendiği tarlanın yanında tarlası bulunan bir kişinin 30 yaşındaki şahsı bir başka taksiye binerken görmesiyle aralanmıştı.

Katil hakkında hazırlanan iddianamede kasten adam öldürme ve silah kullanma suçlamalarına yer verildi.

İLGİLİ HABER

Bir taksici daha katledildi!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et