Tsipras Avrupa Şampiyonasına katılan Yunan atletleri kabul etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tsipras Avrupa Şampiyonasına katılan Yunan atletleri kabul etti

Tsipras Avrupa Şampiyonasına katılan Yunan atletleri kabul etti

Başbakan Aleksis Tsipras Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’na katıla Yunan atletleri Başbakanlık Konutunda ağırladı.

Yunanistan’a bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya getiren ve madalya kazanamayan diğer milli sporcularla görüşen Tsipras, sergiledikleri performanstan dolayı sporcuları tebrik etti.

Sırıkla atlamada Olimpiyat şampiyonu olan ve Belgrat’ta da altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu da olmayı başaran atlet Katerina Stefanidi ile Başbakan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Stefanidi’ye “Yükseklerden nasıl görünüyor?” sorusunu yönelten Başbakana başarılı atlet “Kostas Filippidis benden daha yükseğe çıktı ve daha iyi perspektife sahipti” yanıtı verdi.

{gallery}stories/2017-haberler/2017-03-1/tsipras-atlet{/gallery}

Stefanidi görüşme sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda ise Başbakan Aleksis Tsipras’tan birçok şey istediklerini ve bunların başında Peania’daki kapalı spor kompleksinin geldiğini ifade ederken “(Başbakanın) çok işi var, sanırım vaktinden çaldık” dedi.

Başbakan Aleksis Tsipras’ın turnuvaya ilk kez katılan 17 yaşındaki genç sporcu Emmanuil Karalis’e de özel ilgi gösterdiği kaydedildi.

Stefanidi ve Karalis dışında Aleksis Tsipras’ın kabul ettiği sporcular arasında erkekler sırıkla atlamada gümüş madalya kazanan Kostas Filippidis, kadınlar üç adım atlamada bronz madalya kazanan Vula Papahristu, Mihalis Stamatogiannis, Rafaela Spanudaki ve Elisavet Pesiridu yer aldılar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et