Polakis ile Georgiadis arasındaki tartışma devam ediyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Polakis ile Georgiadis arasındaki tartışma devam ediyor

Polakis ile Georgiadis arasındaki tartışma devam ediyor

Sağlık Bakanı Pavlos Polakis ile ND Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adonis Georgiadis arasında yaklaşık 3 ay önce patlak veren tartışma dün de devam etti.

ND Partisi Genel Başkan Yardımcısı Georgiadis, Sağlık Bakanı Polakis’ten “kendi (Georgiadis’in) Sağlık Bakanlığı döneminde KEELPNO’ya atandığını iddia ettiği 23 kişinin sözleşmelerini parlamentoya sunmasını” isterken aynı zamanda “Bakanlığın neden iki yıldır fiyat listesi açıklamadığını ve böylece ilaç sanayisine 500 milyon euro ‘bağışladığını” sordu.

Sağlık Bakanı Polakis ise “KEELPNO’ya atanan her kişinin yanında Georgiadis’in, eşinin ve yakın kurmayının adının yazılı olduğunu” savunurken “savcıya gönderdiği iddianamede bunların yer aldığı için parlamentoya sunmadığını” dile getirdi. Polakis ayrıca “Georgiadis’in Sağlık Bakanlığı’ndaki üç mesai arkadaşının ismini yayınlayarak bu isimlerin KEELPNO’ya aylık almaları için atandığını, KEELPNO bünyesinde yer almamalarına rağmen kurumla maaş ilişkisinin bulunduğunu” ifade etti.

Georgiadis ise sırasıyla “Sizi bu sözleşmeleri sunmaya davet ediyorum. Eğer bunu yapmazsanız, bir dahaki sefere hakkımda kanıtsız konuşmanız durumunda sizi dava edeceğim” diye yanıt verdi.

Polakis ise değeri 500 euro olmasına rağmen 750 euro’ya satılan ilaçla ilgili kendisine isnat edilen suçlamaya “Bu ilacın fiyatının farkına şimdi varıldı. Gizlemeyi iyi başarmışsınız” şeklinde karşılık verirken Georgiadis’in dolaylı yoldan bağı olduğu televizyon kanalının KEELPNO’dan 100 bin euro reklam aldığını dile getirdi. Georgiadis ise “bu kana bugün de reklam alıyor ve daha paralarını alamamış durumda” diye karşılık verdi.

Son olarak Sağlık Bakanı Polakis sabık Sağlık Bakanı ve ND Genel Başkan Yardımcısı Georgiadis’i ve seleflerini “Yunan piyasasına satılan ilaç fiyatlarıyla ilgili 1 euro dahi pazarlık yapmamakla” suçlarken “Bu toplum için ihanet edici bir tutumdu. Geceleri rahat uyuyun” dedi.

 

İLGİLİ HABER

‘Eşek, köpek, tavuk!’ Yunan Parlamentosunda birbirlerine girdiler

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et